M.Delašas: „Žinau, ką P.Jankūnas reiškia „Žalgirio“ gerbėjams“ 0

Į Lietuvą trumpam sugrįžęs žalgirietis Mario Delašas mėgaujasi Europos jaunių čempionato varžybomis. Tiesa, Vilniuje vykstančiose pirmenybėse kroatą kiek nuvylė jo aštuoniolikmečių tėvynainių žaidimas. Ketvirtfinalyje Kroatijos rinktinė nusileido latviams ir toliau kausis tik dėl 5-8 vietų. Nepaisant to, M.Delašas džiaugėsi vėl užsukęs į Lietuvą.

Interviu duotame oficialiai Kauno „Žalgirio“ interneto svetainei M.Delašas papasakojo apie savo atvykimo priežastis, prisiminė Kroatijoje vykusį Europos jaunimo čempionatą, kuriame jo šalis nors ir nelaimėjo medalių, tačiau asmeniškai puolėjas pasirodė puikiai, bei pasidalino mintimis apie artėjančio sezono viziją.

– Mario, ką liepos mėnesį veiki Lietuvoje? – M.Delašo paklausė Žalgiris.lt.
– Atvykau pažiūrėti Europos jaunių čempionato ir palaikyti Kroatijos rinktinę. Joje žaidžia daug mano draugų. Dar viena priežastis – treneris, kuris man yra kaip antras tėvas, kadangi mane treniravo daugiau nei penkerius metus. Norėjau su jais pasimatyti, pasikalbėti ir palinkėti sėkmės.

– Jos neužteko ketvirtfinalio rungtynėse…
– Taip, nesitikėjau tokio žaidimo iš latvių. Jie labai puikiai pataikė, o mūsų komandai buvo juoda diena. Ką gi, mano svajonių finalas Lietuva – Kroatija neįvyks, tačiau dabar galėsiu ramiai sirgti ir už lietuvius, kurie rungtyniauja tiesiog puikiai.

– Pats neseniai rungtyniavai pora metų vyresnių krepšininkų pirmenybėse, kuriose kroatams viskas puikiai klostėsi iki pusfinalio. Ar užimta ketvirtoji vieta patenkino jūsų ambicijas?
– Mūsų ambicijos buvo pačios didžiausios – aukso medaliai. Tačiau pasiruošimo periode traumas patyrė net šeši rinktinės krepšininkai, todėl pasiekėme tiek, kiek galėjome. Mūsų pagrindinis įžaidėjas Toni Prostranas nerungtyniavo visą sezoną bei dar kartą susižeidė per pirmąsias čempionato rungtynes. Be jo mums sustyguoti žaidimą buvo ypač sunku, o kai traumas gavo ir kiti žaidėjai, turėjome tenkintis tokiais rezultatais, nors savi žiūrovai tikėjosi daugiau. Kita vertus, jie matė mūsų norą kovoti net ir tokia sudėtimi, todėl buvome nuoširdžiai palaikomi.

– Asmeniškai čempionate tavo statistiniai rodikliai buvo geri (14,0 tšk, 7,0 atk. kam., 2,1 rez. perd.). Ar likai patenkintas savo pasirodymu?
– Visos rungtynės man susiklostė panašiai. Jos nebuvo nei ypatingai išskirtinės nei labai prastos. Prisimenant ankstesnės vasaros pasirodymą Naujojoje Zelandijoje (tuomet M.Delašas buvo pripažintas naudingiausiu pasaulio jaunimo čempionato žaidėju – Red.), žinoma, galėjau sužaisti geriau. Visgi, galima sakyti, kad rungtyniavau stabiliai.

– Sulaukei kvietimo į Kroatijos vyrų rinktinės stovyklą, tačiau joje nesitreniruoji. Kodėl?
– Vienas Kroatijos laikraštis parašė, kad aš nepriėmiau kvietimo, tačiau tai nėra tiesa. Po jaunimo čempionato pabaigos rinktinės gydytojai man rekomendavo pailsėti bent porą savaičių, o vyrai į treniruočių stovyklą rinkosi anksčiau. Treneriai pasitarė su gydytojais ir manimi bei visi nutarėme, kad šiemet į stovyklą nevyksiu. Nenorėjau atsisakyti šanso žaisti pasaulio čempionate, bet taip susiklostė situacija ir tikiuosi į rinktinę patekti kitais metais, ypač žinant, kad Europos čempionatas vyks Lietuvoje.

– Ar sekei vasaros naujienas „Žalgirio“ ekipoje?
– Žinoma. Mačiau, kad „Žalgiris“ sustiprino priekinę liniją dviem žaidėjais. Žinau, ką Paulius Jankūnas reiškia šios komandos gerbėjams, juk jis visą karjerą praleido Kaune. Todėl suprantu klubo sprendimą, atsiradus progai, susigrąžinti tokį svarbų žaidėją. Dėl to man teks išvykti „pasistažuoti“ į kitą komandą (šypsosi – Red.), tačiau toks sprendimas man turėtų išeiti į naudą tobulėjimo prasme.

– Ar jau žinai, kur rungtyniausi kitą sezoną?
– Praėję pusę metų, kuriuos praleidau „Žalgiryje“, buvo šaunūs. Mane puikiai priėmė komanda, jaučiau sirgalių palaikymą, todėl tikiuosi čia sugrįžti kuo greičiau. Visgi, mano metų žaidėjui reikia žaisti, aikštelėje praleisti daug laiko ir taip tobulėti. Nesinori visą laiką sėdėti ant suolo. Vakar apie savo situaciją kalbėjausi su „Žalgirio“ vadovais. Tikiuosi, kad kartu su klubu rasime komandą, kurioje man bus sudarytos geriausios sąlygos siekti užsibrėžtų tikslų.

Komentarai