M.Delašas paskolintas „Cibona“ ekipai 0

Kauno „Žalgirio“ puolėjas Mario Delašas artėjantį sezoną rungtyniaus Zagrebo „Cibona“ ekipoje. Pirmadienį Baltijos krepšinio lygos čempionų klubą pasiekė dokumentai, oficialiai patvirtinantys, kad 207 cm ūgio krepšininkas sezonui paskolinamas į Kroatijai Eurolygoje atstovausiančią komandą.

Dvidešimtmetis kroatas sugrįžta žaisti į savo tėvynę. Šį sausį 3,5 metų sutartį su „Žalgiriu“ sudaręs M.Delašas anksčiau rungtyniavo Splito „KK Split“ klube.

Atvykęs į Kauną Mario greitai pritapo prie komandos ir buvo vienas pagrindinių ekipos ramsčių po krepšiu. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate aukštaūgis vidutiniškai pelnydavo po 6,9 taško ir atkovodavo po 4,4 kamuolio per rungtynes.

Šią vasarą „Žalgiriui“ priekinę liniją sustiprinus vidurio puolėju Omaru Samhanu ir į komandą grįžtančiu Pauliumi Jankūnu, buvo nuspręsta M.Delašą skolinti pajėgiai ekipai, kurioje perspektyvus krepšininkas gautų pakankamai žaidimo laiko ir galėtų tobulėti.

„Žinau, ką P.Jankūnas reiškia „Žalgirio“ gerbėjams, juk jis visą karjerą praleido Kaune. Todėl suprantu klubo sprendimą, atsiradus progai, susigrąžinti tokį svarbų žaidėją. Dėl to man teks išvykti „pasistažuoti“ į kitą komandą, tačiau toks sprendimas man turėtų išeiti į naudą tobulėjimo prasme“, – prieš porą savaičių Žalgiris.lt svetainei sakė M.Delašas.

Zagrebo „Cibona“ krepšininkai Eurolygos varžybose rungtyniaus C grupėje, kurioje susikaus su Barselonos „FC Barcelona“, Sienos „Montepaschi“, Vilniaus „Lietuvos ryto“, Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ir Šolė „Basket“ komandomis.

„Cibona“ ekipa taip pat žais Adrijos lygos pirmenybėse, kuriose rungtyniauja 14 klubų. Nuo kovo mėnesio Zagrebo krepšininkai įsijungia ir į Kroatijos čempionato kovas.

Komentarai