P.Jankūnas: „Žalia-balta spalva man labiau tinka“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Į Kauną po metų pertraukos sugrįžęs Paulius Jankūnas antradienį vėl užsivilko žalią aprangą. Tiesa, dar ne aikštelėje, bet per naujosios „Žalgirio“ aprangos pristatymą.

26 metų 203 cm ūgio puolėjas pernai pradėjo legionieriaus karjerą Maskvos srities „Khimki“ komandoje. Bet legionieriaus duoną puolėjas krimto neilgai – šią vasarą sudarė ilgalaikę sutartį su gimtuoju „Žalgirio“ klubu.

Oficialaus sugrįžimo teks laukti dar daugiau nei mėnesį, nes krepšininkas su Lietuvos rinktine dalyvaus pasaulio čempionate Turkijoje.

– Pauliau, metus vilkėjai geltoną „Khimki“ aprangą, bet dabar vėl apsiviksi žalius marškinėlius. Pačiam ši spalva labiau prie širdies? – „BasketNews.lt“ paklausė P.Jankūno.
– Nežinau, labai nekreipiu dėmesio į spalvas – kokias duoda, tokiomis ir žaidi. Aišku, nuo mažens ir A.Sabonio mokykloje, ir dubleriuose, ir „Žalgiryje“ žaisdavome su žalia-balta, todėl gal šita spalva ir labiau tinka.

– Kalbant apie sugrįžimą į „Žalgirį“ – ar pernai, kai pradėjai legionieriaus karjerą, manei, kad taip greitai gali sugrįžti atgal namo?
– Iš tikrųjų negalvojau apie sugrįžimą. Taip viskas susiklostė, kad po metų pertraukos teko sugrįžti į „Žalgirį“ ir vėl teks ginti šias spalvas.

– Sakai „teko“ – ar nebuvo kitų pasiūlymų, ar tiesiog „Žalgirio“ pats geriausias variantas?
– „Žalgirio“ variantas buvo tikrai geras. Ir didelis pliusas, kad žaidžia Eurolygoje, nenorėjau laukti kitų pasiūlymų, todėl ir pasirašiau kontraktą. Šiame klube viskas pažįstama, be to, namie. Galiu sau ramiai ruoštis su rinktine ir nevarginu galvos, kur reikės žaisti.

– Ką davė metai Rusijoje?
– Gera patirtis, pasižiūrėti, kaip yra užsienyje, kokia legionieriaus duona, ko iš tavęs tikisi, kokie reikalavimai. Galbūt labiau subrendau kaip žaidėjas. Pamačiau visokios Rusijos, patirties tikrai įgijau.

– Prieš išvykdamas į Maskvą buvai „Žalgirio“ kapitonas. Ar tikiesi atgauti šias pareigas sugrįžęs į „Žalgirį“?
– Dabar yra kitas kapitonas, gal būtų negražu, jeigu atėjęs sakyčiau „duok man tą vardą“. Dainius (Šalenga) gerai tvarkėsi su savo pareigomis ir, manau, kad toliau puikiai tvarkysis.

– „Žalgirio“ priekinė linija šiemet stipri kaip niekada. Pačiam gerai, kai tiek daug konkurencijos?
– Be abejo, gerai. Kuo daugiau pajėgesnių žaidėjų, tuo geriau, nes laukia daug lygų, daug rungtynių. Treneris galės rinktis geresnę rotaciją.

Komentarai