Sustiprėjęs „Žalgiris“ sieks atsiimti titulus 0

Dovilė Kamarauskienė, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kitą savaitę pradeda pasirengimą naujam sezonui.

Klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas neabejoja, kad komanda naujajame sezone bus stipresnė nei pernai.

Šiuo metu „Žalgirio“ sąraše yra trylika žaidėjų: Mantas Kalnietis, Aleksandras Čapinas, Marcusas Brownas, Artūras Milaknis, Martynas Pocius, Dainius Šalenga, Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas, Tadas Klimavičius, Travisas Watsonas, Povilas Čukinas, Mirza Begičius, Omaras Samhanas.

Didžiausias klubo laimėjimas tarpsezoniu – į „Žalgirį“ po metų pertraukos sugrąžintas 26-erių 203 cm ūgio P.Jankūnas. Į pirmąją treniruotę žalgiriečiai susirinks rugpjūčio 16 d.

Šią vasarą Kauno ekipos treneriu tapusiam serbui Aco Petrovičiui klubo vadovai leido pačiam suformuoti trenerių štabą. Jis savo asistentais pasirinko tautiečius Oliverį Kostičių ir Slobodaną Savovičių. Fizinio parengimo treneriu „Žalgiryje“ ir toliau dirbs Sigitas Kavaliauskas.

– „Žalgiris“ jau sukomplektuotas naujam sezonui ar dar dairotės naujokų? – dienraštis pasiteiravo „Žalgirio“ klubo direktoriaus P.Motiejūno.
– Norėtume dar įsigyti įžaidėją. Dairomės, žiūrime, bet rimtų postūmių paieškose dar nėra.

– Jeigu vis dėlto rasite stiprų įžaidėją, koks likimas lauktų A.Čapino ar net M.Kalniečio?
– Jie liktų komandoje, nes varžybų daug. O mes kiekvienoje pozicijoje norime turėti po tris žaidėjus. Todėl stiprus pirmasis numeris „Žalgiriui“ nepamaišytų.

– Ar ne per daug aukštaūgių bus komandoje? Kaip jie išsidalys žaidimo laiką?
– Povilas Butkevičius bus paskolintas ir liks šeši aukštaūgiai. Iš jų P.Čukinas dar nėra pasirengęs žaisti kontaktinio krepšinio ir jam dar reikia laiko visiškai atsigauti po sunkios traumos ir įgyti sportinę formą. Bet svarbu tai, kad iš vidurio puolėjų jis vienintelis yra lietuvis ir todėl mums bus reikalingas. Žodžiu, kiekvienoje puolėjų pozicijoje turėsime po tris žaidėjus, o tai nėra per daug.

– Kokia pozicija numatoma M.Kuzminskui?
– Jis bus trečiasis numeris ir žaidimo laiką dalysis su D.Šalenga ir galbūt su M.Pociumi. Bet Mindaugui tikrai bus sudarytos sąlygos žaisti „Žalgiryje“.

– Po praėjusio sezono visi žaidėjai turėjo galiojančias sutartis su klubu, norėjote auginti jaunimą, bet dabar pasirinkote kitą kelią – jaunų žaidėjų atsisakėte. Ar pasikeitė klubo strategija, ar tokia trenerio A.Petrovičiaus valia?
– Mūsų strategija dėl jaunų žaidėjų ugdymo nepasikeitė. Vis dėlto jų meistriškumas nepadidėjo tiek, kad jie šį sezoną galėtų daug žaisti „Žalgiryje“. O sėdėti ant suolo antrą sezoną nėra prasmės. Jaunimas pabuvo „Žalgiryje“, pamatė, kaip reikia dirbti, ko iš jų reikalaujama ir ko reikia, kad galėtų grįžti atgal. Dabar pagrindinė jaunų žaidėjų užduotis – išnaudoti tai, ko jie išmoko praėjusiais metais. Tai jie galės pritaikyti komandose, kurioms yra ar bus paskolinti. Manau, šie metai parodys, ar jie ko išmoko ir ar gali grįžti į „Žalgirį“. Viskas – jų rankose.

– Kokį įspūdį jums paliko naujasis treneris?
– Jis stengiasi, nuolat bendraujame, tariamės. Jis nori dirbti, o mums to ir reikia. Koks jis specialistas, pamatysime netrukus.

– Koks numatomas „Žalgirio“ biudžetas?
– Truputį didesnis nei praėjusiais metais, nes siekiant išlaikyti tuos pačius žaidėjus didėja ir jų kontraktų sumos. Kartu po truputį mažiname ir skolas – kai kurios jau padengtos, kai kurios mokamos pagal pasirašytus grafikus. Bet iš tiesų išlaidų biudžetas kol kas yra didesnis. O kalbos su rėmėjais – nė kiek ne lengvesnės. Miestas duoda milijonu mažiau, bet vis tiek džiaugiamės, kad duoda papildomai susimokėti Sporto halei, nes Žalgirio arena ne dėl mūsų kaltės dar nebaigta.

– Antrą sezoną „Žalgiris“ Eurolygoje žais turėdamas A licenciją. Ar būsimo sezono rezultatai bus svarbūs komandai galvojant apie ateitį Eurolygoje?
– Žinoma, nes kasmet vyksta tam tikri skaičiavimai. Bet didelės įtampos dėl to nejaučiame. Mūsų tikslas patekti į Eurolygos šešioliktuką yra realus ir turime jį pasiekti. Reitinge skaičiuojami ir kiti dalykai, bet nuo paties „Žalgirio“ priklauso tik rezultatai. O bilietų pardavimas ir pajamos iš TV transliacijų nuo mūsų jau mažai priklauso. Todėl ir reikia, kad kuo greičiau būtų atidaryta naujoji arena ir galėtume parduoti ne 5 tūkst. bilietų, o daug daugiau. Tada reitinge gautume daug daugiau taškų. Bet Sporto halėje vietų skaičiaus jau nepadidinsime.

– Galbūt pavasarį jau žaisite Žalgirio arenoje?
– Reguliaraus Eurolygos sezono rungtynių joje dar tikrai nežaisime. Galimybės, kad bent Eurolygos šešioliktuko kovos galėtų vykti Nemuno saloje, yra tik teorinės.

– Ar jau žinomi komandos tikslai?
– Jie lieka tie patys – viską laimėti savo regione ir patekti į antrąjį Eurolygos etapą. Turėsime stipresnę komandą ir šį sezoną reikia pasiekti geresnių rezultatų. Šiemet būtinai turime laimėti LKL čempionatą.

Komentarai