S.Kavaliauskas: „Šį sezoną matysime kitokį M.Begičių“ 0

Dovilė Kamarauskienė, „Kauno diena“

„Žalgirio“ fizinio pasirengimo treneris Sigitas Kavaliauskas darbavosi beveik visą vasarą. Jam teko treniruoti ir Povilą Čukiną, ir Mirzą Begičių.

Jaunas, bet jau patyręs lengvosios atletikos specialistas S.Kavaliauskas pasirengęs daryti viską, kad žalgiriečiai naująjį sezoną pasitiktų kupini jėgų.

– Nuo ko pradėjote fizinį žalgiriečių parengimą? – pasiteiravome „Žalgirio“ fizinio rengimo trenerio S.Kavaliausko.

– Mūsų fizinį pasirengimą šiek tiek sutrikdė būsimos rungtynės su Iranu, nes treneris nori joms pasirengti, todėl iškart pradėsime treniruotis ir su krepšinio kamuoliu. Dirbsime, kad bent optimaliai pakeltume funkcinę būklę iki varžybų lygio, o nuo kitos savaitės pradėsime intensyvų fizinį pasirengimą. Vyks aerobikos treniruotės, kad žaidėjų kūnai – širdys, plaučiai, raumenys – pasirengtų darbui. Didžiausias darbas vyks trečią ir ketvirtą pasirengimo savaitę, kai treniruosimės Palangoje – dirbsime stiprindami jėgą ir ištvermę. Tada padėsime pagrindą visam sezonui.

– Vasarą jums teko dirbti su M.Begičiumi. Ar galima tikėtis, kad šio aukštaūgio fizinė forma bus geresnė nei praėjusį sezoną?

– Su juo dirbau ne tik aš, bet grupė įvairių specialistų, todėl tikrai neturėtų kartotis praėjusio sezono bėdos. Mirza jau dabar fiziškai yra pasirengęs daug geriau. Manau, matysime visai kitą žaidėją nei pernai, nes tada fizinis pasirengimas ir buvo jo silpnoji vieta. Mirza pats pripažino, kad, prieš atvykdamas į „Žalgirį“, visą vasarą nieko neveikė, o į Kauną atvyko tada, kai vyko pats sunkiausias darbas. Tada aukštaūgis dar labiau krito į duobę ir visą sezoną nesugebėjo atsigauti.

– Susidaro įspūdis, kad naujokas O.Samhanas į Kauną atvyko turėdamas antsvorio?

– Kiek girdėjau, antsvorio jis nebeturi tiek daug, kiek turėjo prieš tai. Po pirmos treniruotės man sunku ką nors daugiau apie jį pasakyti, nors iš visų žaidėjų Omaras atrodo prasčiausiai. Reikia įvertinti, kad jis ką tik atskrido iš JAV ir dar turi aklimatizuotis. Šią savaitę atliksime testus, tada bus aiškiau matyti, kiek jis turi ištvermės, kaip dirbti pasirengusi širdis ir tada bandysime daryti viską, ką reikia, kad šis žaidėjas su visa komanda įeitų į ritmą.

– O kaip atrodo Lietuvos žaidėjai?

– Normaliai, nes visi jau senokai sportuoja. Kas su jaunimu anksčiau pradėjo pasirengimą, kas – individualiai. Pavyzdžiui, Dainius Šalenga. Tad visi jau pasirengę rimtam darbui, jiems nereikia įvadinės dalies.

– M.Brownui šios pasirengimo dalies taip pat nereikia?

– Tikrai ne. Jo pasirengimas, atsižvelgiant į metus, yra truputį kitoks. Marcusui sportinę formą reikia įgauti kitais būdais nei jaunimui. Jam svarbu negauti traumų, tinkamai pailsėti. Bet jis pats viską supranta ir sugeba pasirūpinti savo kūnu. Tikimės, kad ir T.Watsonas savarankiškai jau dirba.

– Ar P.Čukinas po kelio raiščių operacijos jau atsigauna?

– Povilas visą vasarą sportavo ir su manim, ir vienas. Dabar jau yra pasirengęs sportuoti su komanda. Operuota koja – jau beveik kaip ir sveikoji: gal iš pradžių dar vengdamas kontaktų su kitais žaidėjais, bet jau galės treniruotis krepšinio aikštėje.

Komentarai