M.Kuzminskas: „Konkurencijos nebijau“ 0

Dovilė Kamarauskienė, „Kauno diena“

„Šukuosena gerai?“ – šmaikštavo prieš kameras „Žalgirio“ naujokas Mindaugas Kuzminskas.

Iš „Šiaulių“ komandos atvykęs linksmas šviesiaplaukis nė kiek nesibaimina konkurencijos „Žalgiryje“ ir tikisi, kad pagaliau jam pavyks iškovoti LKL čempiono žiedą.

Dar reikia navigacijos

Po Kauną su navigacija dar važinėjantis Vilniuje gimęs ir augęs M.Kuzminskas nesijaučia kol kas nei svetimas, nei savas šiame mieste. Spalį 21-ąjį gimtadienį švęsiantis 204 cm ūgio puolėjas jau spėjo perprasti profesionalo gyvenimo ypatumus – tau gerai gyventi ten, kur žaidi.

Pirmoji jo stotelė išvykus iš Vilniaus buvo Šiauliai. Per dvejus metus Saulės mieste atsiskleidęs jaunuolis greitai buvo pastebėtas „Žalgirio“ ir šį sezoną jau persikėlė į Kauną.

Į Kauną M.Kuzminskas atvyko savaite anksčiau nei prasidėjo „Žalgirio“ treniruotės ir sportavo su jaunimu.

„Įsikūriau gerai. Esu lietuvis, gyvenu Lietuvoje – viskas gerai. Kaunas man naujas miestas, reikia laiko jį pažinti, bet jau apsiprantu“, – sakė M.Kuzminskas.

Mindaugui pirmoji pažintis su Kaunu buvo kiek neįprasta – jis treniruotis Ąžuolyne pradėjo kitą dieną po mieste praūžusios audros. Senasis Ąžuolynas su išvartytais medžiais atrodė kraupiai.

„Vaizdas buvo nekoks – negalėjome bėgti, nes takai buvo užversti medžiais“, – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi M.Kuzminskas.

Pasirinko 19-ąjį numerį

Į „Žalgirį“ Mindaugas atėjo įdomiu metu – penki jauni krepšininkai yra skolinami kitiems klubams, prie komandos vairo stojo treneriai iš Serbijos, o komandos priekinėje linijoje konkurencija tokia didelė, kurios galėtų pavydėti ir galingesni klubai.

„Konkurencijos nebijau. Kaip sakoma, bijai vilko, neik į mišką, – su ta pačia neišnykstančia šypsena veide kalbėjo „Žalgirio“ debiutantas. – Konkurencija visur yra. Jokioje stiprioje komandoje nerasi tokių sąlygų, kad tik atėjus žaisi 40 minučių. Visur reikia išsikovoti savo vietą. Aš tai pasistengsiu padaryti, o kaip pavyks, parodys laikas.“

„Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas yra teigęs, kad M.Kuzminskui numatoma lengvojo krašto puolėjo pozicija, kurioje jis buvo įpratęs žaisti ir „Šiaulių“ komandoje.

„Taip, man pačiam priimtiniausia trečiojo numerio pozicija. Tačiau jeigu treneriai nuspręs kitaip, tai nebus tragedija. Žaisiu ten, kur bus komandai naudingiausia. Aš mėgstu sakyti, kad svarbiausia yra žaisti, nesvarbu kur. Ar pirmuoju numeriu, ar ketvirtuoju – vis tiek žaidi krepšinį“, – dėstė žalgirietis.

„Žalgiryje“ jis žais 19-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais.

„Visada sakau, kad ne numeris žaidžia. Tiesa, iki šiol nuolat rungtyniaudavau devintuoju numeriu, o 19-as man pasirodė arčiausiai devintojo. Visi žino, kam priklauso skaičius 9 „Žalgiryje“ (Mantui Kalniečiui – red. past.), todėl man teko rinktis kitą. Svarsčiau, gal pasirinkti 14 numerį, tačiau nusprendžiau kitaip“, – pasakojo M.Kuzminskas.

Svajonių – dar daug

„Vien tik pasirašyti kontraktą su „Žalgiriu“ man buvo didelis įvertinimas, o patekti į pačią komandą – dar didesnis. Tai – vienos mano svajonių išsipildymas“, – sakė M.Kuzminskas.

Svajonių jaunuolis turi dar daug. Pirmiausia – žaisti Eurolygoje.

„Nesu tikras, kad galėsiu pasireikšti Eurolygoje. Tačiau jeigu treneriai mane išleis į aikštę, tai teks žaisti“, – juokėsi savo galimybes realiai vertinantis puolėjas.

Dar viena svajonė – gauti LKL čempiono žiedą. „LKL aukso žiedo norėjau ir praėjusį sezoną, bet „Šiauliams“ nepavyko. Dabar apetitas tik dar labiau padidėjo, nes galimybės tapti LKL čempionu yra daug didesnės“, – kalbėjo M.Kuzminskas.

Gavęs „Žalgirio“ pasiūlymą jis svarstė neilgai: „Buvo pamąstymų, ar jau esu pasirengęs žaisti tokioje komandoje, todėl ir norėjau dar metus parungtyniauti „Šiauliuose“. Manau, tie metai man išėjo į naudą. O dabar jau atsidūriau čia.“

Svarbiausiais Mindaugo patarėjais yra artimiausi žmonės – jo tėvai ir brolis. Vyresnysis Mindaugo brolis Saulius taip pat kremta profesionalaus krepšininko duoną, o mama Zita Kuzminskienė – praeityje žinoma Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkė.

Komentarai