M.Pocius: „Patekimas į dvyliktuką yra tik pradžia“ 0

Martynas Pupininkas „BasketNews.lt“ korespondentas

Liepą nacionalinės ekipos treniruočių stovyklos duris pravėręs žalgirietis Martynas Pocius užtikrintai siekė savojo tikslo bei įrodė vertę vyriausiajam treneriui Kęstučiui Kemzūrai. Pirmą kartą į nacionalinę komandą patekęs M.Pocius šypsojosi, kad apetitas kyla bevalgant.

„Džiaugiuosi, kad patekau į rinktinę. Smagu, tikrai labai džiugu, – po išsipildžiusios svajonės tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino M.Pocius. – Patekimas į dvyliktuką yra tik pradžia.“

Sieks atsiskleisti Turkijoje

24 metų atakuojantis gynėjas įsitikinęs, kad pasirengimo etape jam nepavyko pademonstruoti geriausio žaidimo. Neišnaudotus savo rezervus jis sieks atskleisti pačiose pirmenybėse.

„Iki šiol žaidėme tik draugiškose rungtynėse, per kurias žengiau pirmąjį žingsnį. Geriausius rezultatus reikės pademonstruoti čempionate“, – ryžtingai kalbėjo 196 cm ūgio krepšininkas.

Nors rinktinės žaidėjai pastaruosiuose dvejuose mačuose aikštę paliko nuleistomis galvomis, M.Pociui viešnagė Ispanijoje, o ypatingai mačas su JAV, buvo ypatinga.

Madride gynėjas susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) rinktinės strategu Mike‘u Krzyzewski. Amerikietis krepšinio paslapčių M.Pocių mokė ketverius metus, kuomet gynėjas rungtyniavo „Duke‘o“ universiteto komandoje.

Prabėgus vieniems metams profesionaliame krepšinyje, M.Pociaus akys degė noru parodyti M.Krzyzewskiui tai, ką išmoko per metus Europoje.

16 minučių aikštėje praleidęs rinktinės gynėjas buvo trečias pagal naudingumą visoje Lietuvos komandoje ir aštriais prasiveržimais ne kartą laužė amerikiečių gynybinę sieną.

Amerikiečiai nepasirengę

Tiesa, vieni čempionato favoritų M.Pociaus nenustebino: „Mačiau jų pirmąsias rungtynes su prancūzais, tad susitikimas su amerikiečiais paliko tokį įspūdį, kokio ir tikėjausi. Matosi, kad JAV rinktinei trūko laiko susižaisti, kadangi jiems tikrai reikia priprasti prie europietiško krepšinio.“

O kodėl olimpiniai čempionai pristigo laiko pasiruošti pirmenybėms?

„Amerikiečių žaidime nėra daug derinių, varžovai dažniau žaidžia po vieną. Žinoma, individualiai jie yra geriausi žaidėjai, bet kaip komandai jiems dar reikia apsiprasti bei susižaisti. JAV krepšininkams tikrai dar trūksta laiko“, – aiškino M.Pocius.

Pažvelgus tik į statistinį protokolą gali susidaryti įspūdis, kad įtikinamai lietuvius įveikusios Ispanijos bei JAV rinktinės gali būti nepalaužiamos pasaulio čempionate.

M.Pocius su tuo nesutiko: „Galime įveikti tiek ispanus, tiek amerikiečius. Nesvarbu, kad šeimininkams abi rungtynes pralaimėjome beveik 20 taškų skirtumu. Ispanai žaidė namuose, o jų sienos bei sirgaliai vis tiek padeda. Kai žaidi išvykoje ar neutralioje arenoje, metimai gali neįkristi ar pasitaikyti juoda diena. Dėl šių priežasčių visi varžovai yra tikrai nugalimi.“

Paskutinė repeticija

Antradienį (08.24) Lietuvos rinktinė pasirodys Kauno sporto halėje, ant kurios parketo paskutinę repeticiją šalies dvyliktukui surengs sezonui pradėjusi ruoštis Kauno „Žalgirio“ komanda.

„Manau, kad mūsų žaidime prieš „Žalgirį“ dar įmanoma kažką pagerinti, – sakė su dabartine savo klubine komanda žaisiantis M.Pocius. – Šiuo metu jau žinome galutinę rinktinės sudėtį. Reikės pabandyti susidėlioti visus taškus.“

Anot M.Pociaus, didžiausia nacionalinės ekipos demonstruojamo krepšinio problema – stabilumas.

„Labai negerai, kad iki šiol rungtyniavome banguotai, – pripažino žaidėjas. – Sužaisdavome vieną arba du kėlinius gerai, o likusius du blogai. Penkias minutes rodėme gerą krepšinį, o per kitas penkias sustojome. Žaidimas turi būti ramus bei normalus visas 40 minučių.“

Komentarai