Žalgiriečių vedama rinktinė nugalėjo „Žalgirį“ (FOTO) 0

Krepšinio šventė Kauno sporto halėje baigėsi plojimais abejoms rungtynėse žaidusioms komandoms. Draugiškame mače, kuris buvo paskutinysis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasiruošimo etape ir pirmasis naujajame sezone Kauno „Žalgiriui“, pergalę rezultatu 94:67 (13:25, 12:21, 17:24, 25:24) iškovojo į Turkijoje vyksiantį pasaulio čempionatą palydėta nacionalinė komanda. Jos gretose rezultatyviausiai žaidė „Žalgirio“ atstovai.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Rungtynes taikliu metimu iš vidutinio nuotolio pradėjo Mirza Begičius. Netrukus Mindaugas Kuzminskas tritaškiu padidino „Žalgirio“ persvarą iki 5 taškų (5:0), tačiau Kauno sporto halėje puikiai jautėsi į ją sugrįžęs buvęs žalgirietis Jonas Mačiulis – po jo 7 taškų iš eilės Lietuvos rinktinė persvėrė rezultatą 9:5. Dukart iš po krepšio įmetęs Artūras Milaknis lygino santykį (9:9), bet lietuviai surengė dar vieną spurtą ir po Pauliaus Jankūno tritaškio pirmavo 16:9. Pirmuosius savo taškus vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius pelnė Omaras Samhanas, o kitoje aikštės pusėje netaiklius metimus kartojo P.Jankūnas ir Tadas Klimavičius – 20:12. Pirmasis kėlinys baigėsi rinktinei pirmaujant 25:13.

Ji sėkmingiau pradėjo ir antrąjį ketvirtį – 32:13. Kelias minutes varžovų puolimą pristabdę žalgiriečiai kiek priartėjo po A.Milaknio prasiveržimo ir O.Samhano penkių taškų iš eilės, kartą jam taškus pelnius po gražaus Žygimanto Janavičiaus perdavimo (20:33). Į aikštę grįžęs Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas vėl atstatė solidesnę labiau patyrusios komandos persvarą (39:20), bet nesulaikė O.Samhano, kuris pelnė dvitaškį su pražanga. Pirmosios rungtynių pusės pabaigoje abiejų komandų žaidėjai dažniau stojo prie baudų metimo linijos, nuo kurios pasižymėjo J.Mačiulis, Aleksandras Čapinas ir O.Samhanas, o iš žaidimo taškus pelnė Martynas Gecevičius ir Martynas Pocius, kurie savo komandai leido pirmauti 45:24. Vos nuskambėjus sirenai iš kitos aikštės pusės pataikė A.Čapinas, tačiau teisėjai šio metimo neužskaitė.

Nors trečiojo kėlinio pradžioje M.Begičius dėjimu sudrebino varžovų krepšį, tačiau P.Jankūno tritaškis ir keturi Lino Kleizos taškai Lietuvos rinktinei leido įgyti 30 taškų pranašumą (59:29). Tuomet abi komandos apsikeitė taiklių tritaškių lavina: po kartą pataikė Ž.Janavičius, P.Jankūnas, Dainius Šalenga ir T.Klimavičius. Vėliau gražiai prasiveržęs dar du taškus pelnė Ž.Janavičius, bet kito panašaus reido metu Žygis skausmingai nusileido ant parketo ir turėjo palikti aikštelę. Ketvirčiui besibaigiant taškus iš po krepšio pelnė T.Klimavičius, o A.Čapinas įskraidino tritaškį – 42:70.

Šarūno Vasiliausko ryžtingas prasiveržimas, A.Čapino tolimas metimas ir M.Begičiaus dvitaškis aptirpdė „Žalgirio“ atsilikimą 49:74, tačiau kitoje pusėje P.Jankūno, J.Mačiulio bei M.Pociaus trio nemažino apsukų. Š.Vasiliauskas pridėjo ir tritaškį, M.Begičius sumetė baudas, bet įpusėjus paskutiniam kėliniui po įspūdingo M.Pociaus skrydžio Lietuvos rinktinė pirmavo 83:54. Po minutės pertraukėlės ne mažiau gražų dvitaškį su pražanga pelnė D.Šalenga bei jo pavyzdžiu pasekė M.Begičius – 60:85. Per dvi paskutines akimirkas 7 taškus Lietuvos rinktinei pelnė Tomas Delininkaitis, o „Žalgirio“ gretose pasižymėjo D.Šalenga ir 5 taškus įmetęs A.Milaknis. Galutinis rezultatas – 94:67 į pasaulio čempionatą išlydėtų lietuvių naudai.

„Žalgiris“: M.Begičius 14 (9 atk. kam.), A.Milaknis 11, A.Čapinas 10, O.Samhanas 10 (11 atk. kam.), D.Šalenga 8, Ž.Janavičius 5, Š.Vasiliauskas 5, M.Kuzminskas 4.

Lietuvos rinktinė: P.Jankūnas 15 (5 atk. kam.), J.Mačiulis 15, M.Pocius 11, T.Klimavičius 10 (5 atk. kam.), T.Delininkaitis 10, R.Seibutis 9, M.Gecevičius 7, R.Javtokas 6, S.Jasaitis 5 (5 atk. kam.), L.Kleiza 4, M.Andriuškevičius 2 (6 atk. kam.), M.Kalnietis 0.

Komentarai