P.Jankūnas: „Smagu važiuoti į pasaulio čempionatą“ (VIDEO) 0

Į Kauno „Žalgirio“ gretas grįžtantis Paulius Jankūnas šiandien kartu su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine išvyko į Turkiją. 205 cm ūgio žalgirietis bus vienu iš dvylikos krepšininkų, kurie gins mūsų šalies garbę šeštadienį startuosiančiame pasaulio čempionate.

Per vieną paskutinių rinktinės treniruočių paklaustas, ką jam reiškia patekimas į nacionalinę komandą, po to kai praėjusiais metais tapo paskutiniuoju, kurio paslaugų atsisakė komandos treneriai, P.Jankūnas sakė, jog nors yra smagu patekti į galutinį dvyliktuką. Pasak jo, nepatekimas į rinktinę – tik papildomas stimulas dirbti ir tobulėti.

Rinktinėje šią vasarą įvyko esminiai pasikeitimai – komandai vadovauja naujas strategas Kęstutis Kemzūra. „Kiekvieną kartą atėjus naujam treneriui, jis atsineša savo taktiką, sistemą, kurią bando pritaikyti, todėl viskas skiriasi“, – nacionalinės ekipos pasikeitimus pakomentavo P.Jankūnas.

Šiemet kitoks trenerių štabas ir Kauno „Žalgirio“ stovykloje – ekipą į pergales ves strategų komanda iš Serbijos. „Gal kiek neįprasta, kad „Žalgirio“ treneris bus serbas, bet tai natūralus dalykas šiuolaikiniame krepšinyje“, – sakė į komandą grįžęs krepšininkas.

Kaip ir dar trys žalgiriečiai, prie gimtosios ekipos P.Jankūnas galės prisijungti tik po pasaulio čempionato pabaigos, rugsėjo viduryje.

Interviu su Kauno „Žalgirio“ senbuviu – Žalgiris.lt video reportaže:

Komentarai