Žalgiriečiai pradeda draugiškų rungtynių ciklą (FOTO) 0

Palangoje ir Klaipėdoje fizinio parengimo stovykloje sportuojantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tęsia pasirengimą artėjančiam sezonui. Jau antrą savaitę vykstančiose pratybose žalgiriečiai gerina fizinę kondiciją bei kuria ekipos žaidimo taktikos pamatus.

„Labai produktyviai dirbame, greitai baigsime fizinio pasiruošimo etapą ir koncentruosimės darbui  šlifuojant žaidimo strategiją“, – interneto svetainei Žalgiris.lt sakė žalgiriečių vyriausiasis treneris Aco Petrovičius.

Akimirkos iš žalgiriečių pratybų pajūryje – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Įsibėgėjus treniruotėms, startuoja ir žalgiriečių kontrolinių varžybų ciklas – jau šiandien „Žalgiris“  uždarame mače susikaus su Kazanės „Unics“ krepšininkais, taip pat stovyklaujančiais Lietuvos pajūryje.

Nors „Žalgiris“ prieš dvi savaites surengė draugišką susitikimą su Lietuvos rinktine, tačiau komandos treneriai būtent šios savaitės rungtynes laiko tikrąja kontrolinių mačų ciklo pradžia.

„Tuomet su lietuviais žaidėme nepasirengę ir be kelių krepšininkų, kuriuos jau turime dabar. Žinoma, po 10 dienų, praleistų komandą labiau ruošiant fiziškai, negalime tikėtis, kad krepšinis aikštėje bus sklandus. Šios dienos mačas su „Unics“ tai tik kelio pradžia, todėl nesiorientuosime į rezultatą švieslentėje, o kreipsime dėmesį į žaidybinius dalykus, kuriuos turėsime taisyti“, – kalbėjo A.Petrovičius.

Šios dienos varžovei Kazanės „Unics“ komandai tai bus jau ketvirtosios draugiškos rungtynės. Prieš tai Klaipėdoje rusai laimėjo prieš „Neptūną“ (89:66) ir dukart įveikė Gdynės „Asseco Prokom“ ekipą (85:57, 77:73). Pasiruošimą „Unics“ krepšininkai pradėjo anksčiau rengdamiesi atrankos varžyboms į Eurolygą, startuosiančioms jau rugsėjo 21 d.

„Žalgiris“ draugiškų rungtynių ciklą pratęs šeštadienį – 17.00 val. žalgiriečiai Klaipėdos „Neptūno“ salėje susitiks su Donecko „Donetsk“ ekipa iš Ukrainos. Šį mačą tiesiogiai transliuos SPORT1 televizija. Dar viena Ukrainos komanda, Mariupolio „Azovmash“, kauniečius egzaminuos sekmadienį, rugsėjo 12 d., 17.00 val.

Komentarai