A.Petrovičius: „Išbandome pirmuosius taktikos elementus“ (FOTO, VIDEO) 0

Draugiškų rungtynių maratoną vakar pradėję žalgiriečiai pernelyg neliūdėjo vos pora taškų nusileidę Kazanės „Unics“ krepšininkams. Kauno „Žalgirio“ treneriai liko patenkinti komandos startu po sunkių fizinio parengimo treniruočių, o labiausiai visa ekipa, kaip ir tūkstančiai lietuvių, džiaugėsi vakare pasiekta Lietuvos rinktinės pergale pasaulio krepšinio čempionato ketvirtfinalyje.

Rungtynių su „Unics“ nuotraukos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

„Visų pirma, noriu pasveikinti visus lietuvius su nuostabia jūsų šalies pergale, – pokalbį pradėjo kauniečių vyriausiasis treneris Aco Petrovičius. – Tuo, ką vakar demonstravo Lietuvos rinktinė, neįmanoma nesižavėti. Visi kartu žiūrėjome rungtynes ir gėrėjomės nuostabiu žaidimu.“

Prisimindamas „Žalgirio“ rungtynes su Kazanės ekipa A.Petrovičius atkreipė dėmesį į kelis dalykus. „Rusai pasiruošimą sezonui pradėjo daug anksčiau, nes už 10 dienų jie jau kausis Eurolygos atrankos varžybose. Mes gi turėjome gan sunkų fizinių treniruočių ciklą, todėl nesame labai nusivylę galutiniu rezultatu (70:72 – Red.). Ne dėl jo vakar žaidėme, norėjome pamatyti, kaip komanda atrodo po pratybų, išbandyti pirmuosius taktikos elementus“, – sakė A.Petrovičius, atskleidęs, jog šiuo metu žalgiriečiai yra įsisavinę vos 20-30 proc. taktinio arsenalo.

Daugiausiai taškų „Žalgirio“ ekipoje vakar surinkęs Artūras Milaknis liko patenkintas savo ir komandos žaidimu. „Turint omenyje, jog tai tik pasiruošimo pradžia, nežaidžia daug pagrindinių krepšininkų, rungtyniavome neblogai. Žaidėme jau su atitolinta linija (pagal pakeistas krepšinio taisykles, šiemet tolimi metimai – pusmetriu toliau – Red.), tačiau man tai netrukdė, tritaškiai krito kaip į šiukšlių kibirą“, – juokavo keturis metimus iš toli pataikęs ir 16 taškų pelnęs A.Milaknis.

Pačioje rungtynių pabaigoje A.Milaknis dar vienu tritaškiu būtų panaikinęs „Žalgirio“ trijų taškų deficitą, tačiau dėl DeJuanui Collinsui puolime sušvilptos pražangos, metimas nebuvo įskaitytas. „Būtume išplėšę pratęsimą, bet tai tik draugiškos rungtynės, todėl nebuvo labai apmaudu“, – epizodą prisiminė „Žalgirio“ snaiperis.

Šią savaitę žalgiriečiai Klaipėdoje sužais dar dvi kontrolines rungtynes. Šeštadienį 17 valandą jie susigrums su Donecko „Donetsk“ komanda, o sekmadienį tuo pačiu laiku išmėgins jėgas su Ukrainos čempionais – Mariupolio „Azovmash“ komanda. Vėliau, rugsėjo 16-18 dienomis, „Žalgiris“ dalyvaus draugiškame turnyre Prancūzijoje, kur susigrums su Vitorijos „Caja Laboral“, Šolė „Basket“ bei Le Mano „Sarthe Basket“ klubais.

Komentarai