Susitikimas su amerikiečiais M.Pociui nebekels papildomų emocijų 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ spec. korespondentas Stambule (Turkija)

Martynas Pocius nebejaučia, kad turi dar kažką įrodinėti treneriui Mike’ui Krzyzewskiui. Jo žaidimas pasaulio čempionate iki šiol kalba pats už save.

Lietuvos rinktinė šeštadienį pasaulio čempionato pusfinalyje kausis su M.Krzyzewskio treniruojama JAV rinktinė ir M.Pociui tai bus antras susitikimas su buvusiu treneriu iš Duke’o universiteto.

„Emocijų yra daug, bet galbūt emocijų, kad turiu kažką įrodyti, nelabai yra. Visgi žaidžiame pasaulio čempionato pusfinalyje ir tai yra pagrindinis dalykas, – penktadienį po vakarinės treniruotės kalbėjo M.Pocius. – Žaidžiant prieš buvusį trenerį daugiau emocijų buvo draugiškose rungtynėse, nes tada buvau ilgai jo nematęs. Dabar jau viskas nuslūgę, nes treneris ilgą laiką mane stebėjo ir matė.“

Pirmąkart su amerikiečiais lietuviai žaidė rugpjūčio 21 dieną, per draugiškas rungtynes Madride. Tada beveik tris kėlinius kovoję lygiai, mūsiškiai subyrėjo per kelias minutes, kai skirtumas išaugo iki dviženklio.

M.Krzyzewskio auklėtiniai tada laimėjo 77:61, o M.Pocius per 16 minučių pelnė 7 taškus ir atkovojo 4 kamuolius.

Lietuvos rinktinės gynėjo žaidimas pasaulio pirmenybėse yra tarsi garsus priekaištas Krzyzewskiui, kuris praktiškai ketverius metus pralaikė M.Pocių ant suolo universiteto komandoje.

Pasaulio čempionate M.Pocius pelno po 8,7 taško ir atkovoja 2,3 kamuolio.

Tačiau kalbėdamas apie būsimą varžovą, M.Pocius pagarbiai atsiliepia apie Trenerio K žaidimo filosofiją.

„Treneris padarė gerą darbą suburdamas šiuos jaunus krepšininkus ir padarydamas vieną komandą, kuri gerai žaistų be žvaigždžių ir laimėtų. Ir universitete jis sakydavo, kad penki žaidėjai turi žaisti kaip vienas ir bus kaip kumštis“, – prisiminė M.Pocius.

Anot M.Pociaus, amerikiečiai supranta, kad gerai gindamiesi jie turi galimybių laimėti čempionatą, todėl būsimieji varžovai akcentuoja būtent darbą gynyboje.

„Jiems nuo pat vasaros pradžios buvo įskiepyta, kad be gynybos pasaulio čempionato nelaimės. Jie ir užpuola, yra pirmi čempionate pagal pelnomus taškus, ir apsigina, yra antri pagal praleidžiamus taškus, – analizavo M.Pocius. – Taip, kaip argentiniečių, neapibėgsime.

Labai reikės drausmės ir atimti mažus dalykus, iš ko jie pasidaro taškus. Reikės stengtis neklysti, išmesti gerus metimus, nes jie pasiėmę kamuolį greitai pabėga į puolimą. Reikės žaisti protingai ir būti vyrais aikštėje. Jie agresyviai žaidžia, viskas ant pražangos ribos, jeigu kažkur užsižiopsosi, būsi nubaustas dviem taškais.“

M.Pocius buvusiam treneriui įrodė, ką norėjo, bet pergalė prieš amerikiečius pusfinalyje būtų dvigubai saldi.

„Buvome susitikę ir jis sakė, kad didžiuojasi tuo, kad aš čia esu. Tai buvo smagu girdėti, bet reikia tikėtis, kad pavyks dar kažką jiems parodyti“, – šyptelėjo Lietuvos rinktinės gynėjas.

Komentarai