A.Sabonį FIBA pagerbs sekmadienį 2

„BasketNews.lt“ inf.

Eurolygos legendos Arvydas Sabonis, Dino Meneghinas, Vlade Divacas ir kiti garsūs krepšinio pasaulio asmenys dar vienos savo valandos sulauks sekmadienį.

Pasaulio krepšinio čempionato finalo dieną A.Sabonis ir dar 16 pasaulio krepšiniui nusipelnusių asmenų bus įtraukti į FIBA šlovės muziejų.

A.Sabonį, V.Divacą ir D.Meneghiną prieš dvejus metus Madride vykusiame finalo ketverto turnyre pagerbė ir Eurolyga –  legendiniai krepšininkai pateko tarp 50-ies, palikusių ryškiausią pėdsaką Senojo žemyno krepšinio plėtroje.

Sekmadienį FIBA taip pat pagerbs triskart Europos čempioną bei olimpinių žaidynių auksą su Jugoslavijos rinktine iškovojusį Draganą Kičanovičių, Brazilijos taškų darymo mašiną Oscarą Schmidtą, pasaulio ir olimpinę čempionę amerikietę Cheryl Miller bei dukart moterų Eurolygos čempionę, triskart Europos čempionę bei olimpinio aukso savininkę, Kaune gimusią rusę Nataliją Zassoulskają.

Taip pat bus pagerbti garsūs krepšinio treneriai australas Lindsay Gaze‘as, Jevgenijus Gomelskis ir Mirko Novoselis, arbitrai – amerikietis Jimas Bainas ir graikas Konstantinos Dimou. FIBA pagerbs ir krepšinio plėtrai nusipelniusius funkcionierius – George‘ą Killianą, Hansą Joachimą Otto, Ernesto Segura de Luna, Abdoulaye Seye Moreau ir Alą Ramsey.

D.Meneghinas yra tituluočiausias visų laikų Eurolygos žaidėjas, su Varezės ir Milano klubais iškovojęs septynis čempiono titulus. Italas du kartus iškovojo Raimundo Saportos, kartą – Radivojaus Koračo taures, 1983 metais pasimatavo Europos čempiono karūną, o 1980 metais pelnė olimpinių žaidynių sidabrą. Dabar D.Meneghinas yra Italijos krepšinio federacijos prezidentas.

Tuo tarpu A.Sabonis yra tituluočiausias visų laikų Europos krepšininkas, Senojo žemyno ir pasaulio čempionatuose bei olimpinėse žaidynėse iškovojęs net 10 medalių. Legendinis lietuvis 1995 metais vedė Madrido „Real“ klubą į Eurolygos čempionų sostą, o profesionalo karjerą baigė 2004 metais gimtajame Kauno „Žalgirio“ klube bei buvo išrinktas į geriausių Eurolygos krepšininkų pirmąją rinktinę. Šiuo metu A.Sabonis yra „Žalgirio“ klubo prezidentas.

Ne mažiau svaiginama ir garsiausio serbo V.Divaco karjera. 1988 metais jis atvedė Belgrado „Partizan“ klubą į Eurolygos finalo ketverto varžybas, o po metų su savo komanda iškovojo Koračo taurę. Serbas buvo Jugoslavijos rinktinės lyderis, kai ši 1990 ir 2002 metais tapo stipriausia pasaulyje, o 1989, 1991 ir 1995 metais su savo šalies komanda matavosi Europos čempiono karūną. Šiuo metu V.Divacas yra Serbijos olimpinio komiteto prezidentas.

Komentarai

  1. babyshowerannouncements

    Speak to me as to thy thinkings, As thou dost ruminate, and give thy worst of thoughts The worst of words.

  2. samantha & jakob wedding

    Understanding human needs is half the job of meeting them.