Pasaulio čempionato bronza – Lietuvos rinktinei! (FOTO) 0

Sekmadienio vakarą Turkijoje pasaulio krepšinio čempionato mažajame finale Lietuvos nacionalinė rinktinė rezultatu 99:88 (22:21, 26:17, 24:16, 27:34) įveikė Serbijos ekipą ir iškovojo planetos pirmenybių bronzą. Su medaliais į Lietuvą grįš ir keturi žalgiriečiai: Paulius Jankūnas, Martynas Pocius, Tadas Klimavičius ir Mantas Kalnietis.

Nuotraukos iš lietuvių triumfo – Žalgiris.lt fotogalerijoje (fotografas R.Dačkus/Fotodiena.lt).

Rimčiau lietuviams į atlapus serbai kibo tik pirmajame ketvirtyje. Vėliau Kęstučio Kemzūros auklėtiniai pademonstravo puikų žaidimą ir iki pat finalinės sirenos neleido suabejoti savo pranašumu. Svarbiomis akimirkomis itin sėkmingai sužaidė ir trečdalį rinktinės sudarantys Kauno „Žalgirio“ žaidėjai.

Prie istorinės pergalės net 15 taškų per 18 minučių pridėjo P.Jankūnas. Jo sąskaitoje taip pat keturi atkovoti kamuoliai, vienas rezultatyvus perdavimas bei vienas blokuotas metimas. 14 taškų per 25 minutes surinko M.Kalnietis. Pagrindinis rinktinės įžaidėjas taip pat atkovojo penkis kamuolius ir atliko penkis rezultatyvius perdavimus.

Dar vienas puikias rungtynes sužaidė ir M.Pocius. 29 minutes rungtyniavęs atakuojantis gynėjas surinko 12 taškų ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. 11 minučių mažajame finale aikštelėje praleidęs Tadas Klimavičius taškų nepelnė, tačiau atliko vieną rezultatyvų perdavimą bei pasižymėjo itin pasiaukojančiu žaidimu.

Kauno „Žalgirio“ ekipos administracija, treneriai bei žaidėjai sveikina Lietuvos rinktinę bei komandos draugus su istorine pergale!

Komentarai