Nuotaikingoje šventėje Kauno „Žalgiris“ pristatytas gerbėjams (VIDEO) 0

Diana Krapavickaitė, „Kauno diena“

Šeštadienį prekybos centre „Kauno Akropolis“ iškilmingai pristatyta 2010-2011 metų sezono Kauno „Žalgirio“ ekipa. Žalgiriečių vizitas sutrikdė prekybos ir pramogų sostinės darbą. Visi „Kauno „Akropolio“ lankytojai rinkosi prie scenos, ant kurios vienas po kito kopė „Žalgirio“ krepšininkai.

„Ar jūs pasiilgote krepšinio? Ar jūs pasiilgote krepšininkų? Ar jūs pasiilgote visų laikų geriausios Europos komandos?“ – klyksmu atsakydami į šiuos klausimus „Žalgirio“ gerbėjai, rodės, nugriaus „Kauno Akropolį“.

Į pirmame prekybos centro aukšte įrengtą sceną minios gerbėjų žvelgė iš visų keturių prekybos centro aukštų.

Pirmasis ant scenos pakviestas Marcusas Brownas susirinkusius apdovanojo akinančia šypsena.

„Aleksandras Čapinas vedė“, – toks perspėjimas nuskambėjo aistringai šūkaliojančioms merginoms.

Moteriškas džiugesys dar daugiau sustiprėjo pristatant bronzinės šypsenos savininką Martyną Pocių.

Ne ką mažesnių emocijų sulaukė visų numylėtinis Mantas Kalnietis. “Taip“, – kukliai atsakė Mantas į klausimą ar atšventė ir pasiilsėjo po Lietuvos rinktinės pergalės Pasaulio čempionate.

„Man dar trūksta LKL žiedų“, – sakė dar vienas bronzos kalvis Tomas Delininkaitis, vos prieš kelias dienas pasirašęs sutartį su „Žalgiriu“.

Nepailstantis karys Tadas Klimavičius šią vasarą susilaukė antros dukrelės. „Greičiau turėsiu LKL žiedą, nei sūnų“, – garsiai svarstė žalgirietis.

„Grįžau namo“, – galvą linktelėjo po metų pertraukos vėl „Žalgiryje‘ kovosiantis Paulius Jankūnas.

Mirza Begičius pažadėjo: „Mes čempionai“.

Mindaugas Kuzminskas – vilnietis, bet žaidęs Šiauliuose ir labiausiai troškęs apsivilkti „Žalgirio“ marškinėlius, tikino, kad nesuklups kovodamas prieš sostinės ekipą.

„Linkiu daug gerų emocijų, o mes pasistengsime, kad jų būtų kuo daugiau“, – tarė „Žalgirio“ kapitonas Dainius Šalenga.

Artūras Milaknis patvirtino, kad jo užduotis lieka ta pati – bombarduoti priešininkų krepšį tritaškiais.

14 kilogramų per vasarą netekęs Travisas Watsonas neatskleidė šio savo pasiekimo paslapties.

DeJuanas Collinsas šiemet ir vėl Lietuvoje! Jo žodžių apie gražias Kauno merginas nebuvo įmanoma išversti. „Jis laimingas sugrįžęs“, – išsisuko komandos pristatymo vedėjas.

Omaras Samhanas patvirtino, kad jis žaisdamas „Žalgiryje“ pasiruošęs „išleisti žvėrį“.

Prie „Žalgirio“ vairo stojo trijulė trenerių iš Serbijos – Aco Petrovičius, Oliveris Kostičius, Slobodanas Savovičius. „Bus puiku“, – garantavo serbai.

Ir pačių krepšininkų audringai buvo sutikti fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas, gydytojas Robertas Narkus, masažuotojas Romas Petraitis.

Pristatyme krepšininkai išmėgino jėgas įvairiuose konkursuose su gerbėjais. Legendinės Kauno ekipos žaidėjai demonstravo krepšinio triukus, grūmėsi picos valgymo varžybose, o aktyviausi žiūrovai ieškojo „Kauno Akropolyje“ paslėpto komandos aukštaūgio Mirzos Begičiaus bato. Dalyviai apdovanoti daugybe vertingų „Žalgirio“ prizų.

Bene įspūdingiausia rungtis buvo pataikyti į krepšį užrištomis akimis. Visi žalgiriečiai, kuriuos išrinko taikliai kamuolį į krepšį mėčiusios merginos, buvo taiklūs ir nematydami kur meta kamuolį. Na, gal kiek prasčiau sekėsi T.Watsonui, tačiau aplodismentų dėl to nebuvo mažiau.

Kauno „Žalgirio“ prisistatymas miestui ir Lietuvai baigėsi autografų dalybomis.

Komentarai