„Žalgiris“ užtikrinta pergale pradėjo naująjį LKL sezoną 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį pergalingai pradėjo naująjį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną. Kėdainiuose žalgiriečiai įtikinamai įveikė vietos „Nevėžio“ krepšininkus – 69:56.

Šiame susitikime nedalyvavo gynėjai Marcusas Brownas ir Mantas Kalnietis. Pastarasis dėl netikėtai užklupusios ligos net nebuvo atvykęs į Kėdainius.

Jau nuo pat pirmųjų dvikovos minučių išryškėjo svečių pranašumas. Žalgiriečiai privertė šeimininkus dažnai klysti, o po Pauliaus Jankūno sumestų baudų ir keturių DeJuano Collinso taškų iš eilės „Žalgiris“ nutolo – 6:0. Rimo Girskio paprašyta minutės pertraukėlė nieko nepakeitė – kapitonas P.Jankūnas pridėjo dar du taškus iš po krepšio, o skirtumas dar labiau išaugo (8:0). Nors šį kartą „Nevėžis“ atsakė tiksliu metimu (2:8), pirmuosius taškus į savo sąskaitą įsirašė ir Dainius Šalenga (11:2).

Įpusėjus kėliniui „Nevėžio“ krepšininkai ir toliau nerado priešnuodžio sėkmingam svečių žaidimui: P.Jankūno šūvis vėl pasiekė tikslą, vos pasirodęs ant parketo iš toli neklydo Artūras Milaknis, o dvitaškį su pražanga realizavo Travisas Watsonas (18:4). Akimirkai atsigavę kėlinio gale šeimininkai kiek priartėjo (10:18), tačiau šiuos dar vienu tritaškiu nubaudė A.Milaknis (21:10). Ketvirčio pabaigoje pirmuosius taškus pelnė ir Mindaugas Kuzminskas (23:15), o po pirmųjų dešimties minučių Kauno klubas pirmavo 23:17.

Antrasis ketvirtis prasidėjo penkiais M.Kuzminsko taškais (26:17). Aikštelės šeimininkai į tai atsakė dviem rezultatyviais išpuoliais (21:28), tačiau ir toliau savo sugebėjimus demonstravo jaunasis M.Kuzminskas (30:21). Tiesa, įpusėjus ketvirčiui žalgiriečių puolimas ėmė strigti, o tuo pasinaudoję kėdainiškiai priartėjo iki 26:30. Tylą nutraukė Tadas Klimavičius – šiam dvi atakas užbaigus tiksliais metimais švieslentėje degė skaičiai 34:28. Kėlinio pabaigoje kiek sėkmingiau darbavosi „Nevėžio“ komanda, kuri sugebėjo persverti rezultatą – 36:34.

Po ilgosios pertraukos „Žalgiris“ netruko išsiveržti į priekį. Dvitaškį pataikė D.Šalenga, savo progą išnaudojo ir DeJuanas Collinsas, o rezultatas tapo 38:36. Kurį laiką žalgiriečiams niekaip nepavyko pasižymėti iš dviejų taškų zonos, tačiau A.Milaknio tolimas metimas ir du Martyno Pociaus šūviai iš toli leido kauniečiams įgyti šešių taškų pranašumą (47:41). Nors šeimininkai atsakė tritaškiu (44:47), „Žalgiris” nesnaudė: P.Jankūnas, D.Šalenga ir Mirza Begičius pridėjo po du taškus ir taip užbaigė trečiąjį ketvirtį – 53:44.

Lemiamą rungtynių dalį tiksliu metimu pradėjo „Nevėžis“ (46:53), tačiau M.Pocius pataikė trečiąjį savo tritaškį, taip atstatydamas dviženklį pranašumą (56:46). Jam puolime puikiai asistavo aukštaūgis M.Begičius, pelnęs keturis taškus iš eilės ir nepalikęs savo tiesioginiams oponentams didesnių vilčių apsiginti (60:46). Kėliniui įpusėjus kėdainiškiai vėl tiksliai šovė iš toli, vis tik gynyboje ir vėl nespėjo paskui ketvirtąjį tolimą metimą realuzavusį M.Pocių (63:49). Paskutinės rungtynių minutės tebuvo formalumas, tačiau ir čia sėkmingiau darbavosi kauniečiai. Tritaškius pataikė A.Milaknis ir P.Jankūnas, o aidint finalinei sirenai švieslentėje degė įtikinamą „Žalgirio“ pergalę skelbiantys skaičiai – 69:56.

„Žalgiris“: M.Pocius 12 (3 atk. kam.), A.Milaknis 12, P.Jankūnas 11 (12 atk. kam.), M.Kuzminskas 9, D.Šalenga 7 (4 atk. kam.), D.Collinsas 6 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), M.Begičius 6, T.Klimavičius 4 (5 atk. kam.), T.Watsonas 2 (3 atk. kam.).

„Nevėžis“: L.Brazdauskis 14, B.Crešnaras 12 (8 atk. kam.), R.Alijevas 10 (6 atk. kam., 4 rez. perd.).

Komentarai