M.Kuzminskas konkurencijos „Žalgiryje“ nebijo 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Mindaugas Kuzminskas Kauno „Žalgirio“ marškinėlius buvo apsivilkęs jau anksčiau, bet antradienio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mačas su Kėdainių „Nevėžiu“ tapo jo oficialiu debiutu laikinosios sostinės komandoje.

Dvidešimtmetis 204 cm ūgio puolėjas vos per 8 minutes spėjo pelnyti 9 taškus ir nė karto neprametė.

Po dvikovos, kurią „Žalgiris“ laimėjo 69:56, vilnietis prisipažino, kad jau apsiprato tiek naujoje komandoje, tiek naujame mieste.

– Mindaugai, ar jaudinotės prieš oficialų debiutą „Žalgiryje“? – po LKL sezono atidarymo mačo „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė M.Kuzminsko.
– Didesnis jaudulys buvo, kai reikėjo žaisti pirmas rungtynes su rinktine (rugpjūčio pabaigoje, – aut. past.). Ji buvo gerokai stipresnė varžovė. O žaidžiant su Kėdainių „Nevėžiu“ stengiausi save raminti, kad pernai su „Šiauliais“ žaisdavau prieš tą pačią komandą ir visai gerai sekėsi. Taip ir nusiraminau.

– Antras kėlinys jūsų komandai buvo sudėtingas. Kodėl įpusėjus mačui leidote „Nevėžiui“ pirmauti dviem taškais?
– Manau, visos problemos prasidėjo, kai jie pradėjo gintis aikšte. Tada mes šiek tiek pasimetėme, įsivėlėme į jų greitą žaidimą, bet antroje pusėje vėl nusiraminome ir padarėme, ką turėjome padaryti.

– Šiandien aikštėje praleidote nedaug laiko. Ar nėra dėl to liūdna?
– Labai liūdna, bet ką padarysi, toks trenerio sprendimas. Gal kažką jo akimis negerai dariau. Yra kaip yra.

– Kaip sekasi įprasti prie to, kad „Žalgiryje“ tenka konkuruoti su daugiau krepšininkų, kai „Šiaulių“ komandoje buvote vienas lyderių?
– „Šiauliuose“ irgi ne iš karto tapau lyderis. Irgi sėdėjau ant suolo. Viską reikia daryti žingsnis po žingsnio, negali iš darželio iškart į universitetą patekti. Reikia po truputį stengtis, dirbti. Daug treniruojuosi individualiai, todėl smagu.

– Ar nekyla kalbos barjero bendraujant su trenerių štabu iš Serbijos?
– Krepšinio kalba visur yra vienoda. Tikrai nėra jokių problemų dėl to, kad jie yra kitataučiai.

– Kaune anksčiau paklysdavote. Ar dabar lengviau randate reikiamus kelius?
– Taip, jau žinau, Kaunas nėra toks didelis. Ne koks Los Andželas (juokiasi).

Komentarai