„Žalgiris“ nepaliko vilčių „Alytaus“ komandai (FOTO) 0

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir toliau užtikrintai rungtyniauja Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Ketvirtadienį Kauno sporto halėje žalgiriečiai nepaliko didesnių vilčių „Alytaus“ komandai, kurią įveikė rezultatu 104:83 ir iškovojo antrąją pergalę iš eilės.

„Žalgirio“ gretose nerungtyniavo gynėjai Marcusas Brownas ir Mantas Kalnietis. Pastarasis vis dar kovoja su liga.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt Foto galerijoje.

Rungtynių pradžioje komandos ieškojo savojo žaidimo, žaidėjams trūko tikslumo tiek atakuojant krepšį, tiek ir perduodant kamuolį. Nepaisant to, kiek sėkmingiau darbavosi kauniečiai. Po Martyno Pociaus metimo iš po krepšio jie pirmavo 2:0, o DeJuanui Collinsui ir Dainiui Šalengai realizavus metimus iš vidutinio nuotolio – 6:2. Įpusėjus ketvirčiui pakartotinu bandymu tikslą pasiekė Traviso Watsono mestas kamuolys (9:6), o po akimirkos dvitaškį ir tritaškį pridėjo D.Collinsas (14:8).

Šiam sumetus ir abi baudas „Žalgiris“ pirmavo dvigubai (16:8). Šeimininkų pranašumas dar labiau išaugo po Mirzos Begičiaus pelnytų taškų ir Mindaugo Kuzminsko pataikytos baudos (21:12), vis tik alytiškiai nesnaudė ir netruko sumažinti atsilikimą (16:21). Į tai tiksliu metimu iš arti atsakė M.Kuzminskas (23:16), o jau kitą ataką rezultatyviai užbaigė M.Begičius (25:16). Tačiau tuo visos svečių bėdos nesibaigė – paliktas laisvas M.Kuzminskas smeigė tritaškį (28:16), du taškus nuo baudų metimų linijos pridėjo kapitonas Paulius Jankūnas, o aidint ketvirčio finalinei sirenai švieslentėje degė skaičiai 30:16. Verta paminėti, jog kėlinio pabaigoje aikštelėje pasirodė ir Tomas Delininkaitis, kurį žiūrovai pasitiko itin gausiais aplodismentais.

Nors keturiais „Alytaus“ taškais prasidėjo antroji rungtynių atkarpa, į tai dvitaškiu ir šūviu iš toli atsakė T.Delininkaitis (35:20). Jam puolime puikiai padėjo M.Kuzminskas, padidinęs „Žalgirio“ pranašumą iki 40:23. Aikštelės šeimininkai apsukų nemažino ir toliau – Artūrui Milakniui pataikius tritaškį ekipas skyrė jau 20 taškų (46:26). Nors alytiškiai vis atrasdavo spragų varžovų gynyboje, sustabdyti kaip iš natų žaidžiančio kauniečių puolimo nesugebėjo. M.Kuzminskui dar kartą tiksliai šovus iš toli švieslentėje degė skaičiai 53:30, o pirmąją susitikimo dalį baigė M.Pociaus ir P.Jankūno taškai – 57:35.

Po didžiosios pertraukos žalgiriečiai į aikštę grįžo rimtai nusiteikę: T.Watsonas neklydo iš po krepšio, M.Pocius pridėjo keturis, o D.Šalenga – penkis taškus. Tai leido kauniečiams spurtuoti 11:0 ir pradėti varžovų triuškinimą (68:35). Tiesa, tris tritaškius per trumpą laiko tarpą pataikę „Alytaus“ krepšininkai anksčiau laiko pasiduoti neketino ir kiek aptirpdė skirtumą (46:70). „Žalgirio“ treneriai į tai reagavo žaibiškai ir paprašė minutės pertraukėlės. Tai sutelkė komandą – grįžus į aikštę dvi atakas rezultatyviai užbaigė T.Watsonas (74:48). Nors skolingi neliko ir svečiai, po P.Jankūno dviejų metimų iš arti, D.Šalengos ir A.Milaknio tritaškių, viskas grįžo į savo vietas (84:54). Tiesa, ketvirtį sėkmingiau užbaigė svečiai iš Alytaus, tačiau prieš paskutines dešimt minučių „Žalgiris“ turėjo solidžią persvarą – 84:60.

Ketvirtasis kėlinys startavo M.Begičiaus „stogu“ varžovui. Puolime po vieną baudą pataikė T.Delininkaitis ir M.Begičius, o po dviejų P.Jankūno metimų kauniečiai buvo priekyje rezultatu 90:67. Įpusėjus ketvirčiui T.Delininkaitis po M.Kuzminsko perdavimo neklydo iš vidutinio nuotolio, o aktyviai žaidusiam M.Begičiui pataikius vieną baudą komandas skyrė 26 taškai (94:68). Nors rungtynių baigtis jau buvo aiški, šeimininkai ir toliau darbavosi itin aktyviai ir po M.Kuzminsko bei M.Pociaus tritaškių peržengė šimto taškų ribą – 102:81. Tašką susitikime padėjo pirmuosius taškus pelnęs Omaras Samhanas. Galutinis rungtynių rezultatas – 104:83.

„Žalgiris“: M.Kuzminskas 16 (3 atk. kam., 2 rez. perd)., P.Jankūnas 14 (13 atk. kam., 4 rez. perd.), M.Pocius 14, T.Watsonas 10 (7 atk. kam., 3 rez. perd.), D.Šalenga 10 (3 atk. kam.), D.Collinsas 9 (8 rez. perd., 2 atk. kam.), T.Delininkaitis 9 (4 atk. kam.), M.Begičius 9, A.Milaknis 6, A.Čapinas 5, O.Samhanas 2.

„Alytus“: P.Kleiza 20 (3 atk. kam., 3 rez. perd.), S.Kazevičius 15 (2 rez. perd.), A.Birgelis 10 (3 rez. perd.).

Komentarai