Naujokas priimtas šiltai 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Tomas Delininkaitis prisipažino jautęs nedidelį nerimą prieš pirmąjį mačą Kauno sporto halėje. Anksčiau Vilniaus „Lietuvos rytui“ atstovavęs gynėjas nežinojo, kaip bus sutiktas „Žalgirio“ gerbėjų.

Tačiau vos jam mače su „Alytaus“ komanda įžengus į aikštę, žiūrovai sukėlė bene didžiausius aplodismentus per visas rungtynes. Naujajam „Žalgirio“ gynėjui Kauno publikai nė nereikėjo įrodyti savo vertės.

Žaisdamas antras oficialias rungtynes „Žalgirio“ sudėtyje, T.Delininkaitis gavo užduotį daugiau rungtyniauti įžaidėjo pozicijoje. Pirmo kėlinio pabaigoje jis pakeitė DeJuaną Collinsą ir vadovavo komandai.

Toks trenerių sprendimas iš pradžių kiek neramino T.Delininkaitį.

„Aš vos savaitę esu prisijungęs prie komandos, todėl reikia laiko, kad išmokčiau derinius. Treniruotėse žaisdavau antru numeriu, todėl buvo nerimo dėl pirmosios pozicijos. Bet viskas tvarkoje, reikia tik laiko ir įsivažiuosiu“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo T.Delininkaitis.

Vos per šešias minutes pirmoje mačo dalyje jis perėmė porą kamuolių ir pelnė 7 taškus. Antroje mačo dalyje, žaisdamas jau atakuojančio gynėjo pozicijoje, pridėjo vos 2 taškus.

T.Delininkaitis buvo vienas iš trijų bronzinės rinktinės narių, pasaulio krepšinio čempionate žaidusių be kontrakto. Po pirmenybių praėjus kiek daugiau nei savaitei buvo paskelbta, kad krepšininkas susitarė dėl trijų metų sutarties su „Žalgiriu“.

28 metų 190 cm ūgio žaidėjas kol kas tik pratinasi prie naujos komandos ir miesto. Kol nerado buto, klaipėdietis įsikūrė viešbutyje.

T.Delininkaitis dar laukia ir rimtesnio pokalbio su treneriu Aco Petrovičiumi. Strategas iš Serbijos pažadėjo su kiekvienu krepšininku atskirai pasikalbėti apie jų vaidmenį.

„Kiekvienas treneris turi savo schemas, savo braižą ir nėra lengva iškart priprasti prie naujo trenerio. Persiorientavimui prie naujos sistemos reikia laiko“, – kalbėjo T.Delininkaitis.

Taikytis prie naujos komandos krepšininkas galės jau žinodamas, kad gerbėjai nelaiko jokių blogų emocijų dėl praeities.

Komentarai