„Krepšinio pasaulyje“: žalgiriečiai senjorai žaidžia ir giria… „Piterbasket“ 0

Kaune surengtas pirmasis tarptautinis krepšinio atmainos „Piterbasket“ („Trikrepšis“) turnyras, kuriame dalyvavo „Žalgirio“ ir Sankt Peterburgo (buvusio Leningrado „Spartak“) veteranai.

Tuometinis garsus krepšininkas, sovietų sąjungos rinktinės žaidėjas Olegas Kutūzovas į Kauną atvyko po 41 metų. 1969-ųjų pavasarį, kai „Spartak“ pirmąkart nugalėjo „Žalgirį“ ir iškovojo bronzos medalius, O.Kutūzovas baigė savo sportinę karjerą, kurią rungtynėmis su kauniečiais pradėjo Lietuvoje 1954 metais.

Dabar legendiniam krepšininkui, technikos mokslų daktarui, profesoriui – 75-eri, tačiau jis su malonumu vis dar žaidžia. Kaune jis pirmąkart  rungtyniavo turnyre „Tijulė prieš trijulę“ į …tris krepšius. Tokį krepšinį sugalvojo Sankt Peterburgo medicinos mokslų daktaras, akademikas Anatolijus Nesmejanovas. Drauge su svečiais atvykęs į Kauną jis irgi žaidė „Trikrepšį“, kai šeimininkų ekipoje rungtyniavo ir „Žalgirio“ komandos savininkas Vladimiras Romanovas, taip pat klubo „Žalgiriečiai veteranai“ nariai Anatolijus Čupkovas ir Gediminas Budnikas. Teisėjavo buvę žinomi „Žalgirio“ krepšininkai, dabar treneriai Henrikas Giedraitis ir Vitoldas Masalskis.

Trijų amžių grupėje dvi pergales pasiekė žalgiriečiai, vieną – spartakiečiai. Svarbiausia  – buvo išbandytas „Piterbasket“. „Žalgirio“ senjorams labai patiko naujasis Lietuvoje  „Trikrepšis“. Pasak žaidimą stebėjusio medicinos mokslų daktaro, profesoriaus, akademiko Jurgio Brėdikio, jis nebejoja, kad jau kitąmet Lietuvoje pamatysime daug trikrepšių ir būrius vaikų, moksleivių, jaunuolių ir senjorų žaidžiančių kiek neįprastą krepšinį.

Apie „Piterbasket“ („Trikrepšį“) interviu ir reportažus paruošė televizijos laida „Krepšinio pasaulyje“, kurią spalio 10-ąją – 10 val. ryte ir 22 val. vakare rodo trečiąjį sezoną pradėjusi SPORT1 televizija (programa kartojama ketvirtadienį 21.15 val.).

Visas 2010 metų laidas galima surasti internetinėje svetainėje www.kaunozurnalistai.lt.

Komentarai