NKL: Jaunieji žalgiriečiai suklupo Pakruojyje 0

Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ ekipa šeštadienį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato rungtynėse Pakruojyje susitiko su vietos „Meresta“. Po atkaklios kovos pergalę šventė šeimininkai – 91:82.

Susitikimą sėkmingiau pradėjo „Merestos“ krepšininkai, kurie įpusėjus kėliniui pirmavo rezultatu 13:4. Nors vienu metu kauniečiams pavyko kiek sumažinti atsilikimą (13:8), ketvirčio pabaigoje ir vėl dominavo aikštelės šeimininkai (18:12). Trumpa pertraukėlė situacijos nepakeitė – svečiai ir toliau strigo varžovų gynybos gniaužtuose, o puolime metimai retai pasiekdavo tikslą. Tai lėmė, jog skirtumas vienu metu šoktelėjo iki 44:24. Tiesa, ketvirtį užbaigė Žygimanto Skučo dėjimas ir Edgaro Ulanovo dvitaškis. Tai leido tikėtis, jog šiose rungtynėse dar niekas neaišku.

Po pertraukos jaunieji žalgiriečiai į aikštelę grįžo kupini ryžto ir tikėjimo pergale, kas puikiai atsispindėjo jų žaidime. Šeimininkai kurį laiką buvo visiškai pasimetę, o kauniečiai tiesiog smaginosi. Po Vaido Kariniausko dvitaškio iš 24 taškų „Merestos“ pranašumo liko tik trupinėliai (53:55). Nors kėlinį sėkmingiau užbaigė varžovai, prieš paskutines dešimt minučių intriga išliko (53:63). Lemiama rungtynių dalis klostėsi nervingai ir įtemptai. Nors varžovai buvo žingsneliu priekyje, žalgiriečiai sėkmingai išnaudojo „Merestos“ klaidas ir iki pat rungtynių pabaigos nebuvo aiškus nugalėtojas. Paskutinėmis susitikimo minutėmis šeimininkai vis tik sugebėjo išsaugoti savo pranašumą ir šventė nelengvą pergalę – 91:82.

„Žalgiris“: V.Čepukaitis 22 (14 atk. kam.), V.Čižauskas 16 (9 atk. kam., 4 rez. perd., 5 per. kam.), G.Žylė 12 (7 atk. kam.), V.Kariniauskas 7, E.Ulanovas 7 (8 atk. kam., 3 rez. perd.), P.Sorokas 6, M.Kupšas 6, K.Vecvagars 3, Ž.Skučas 2, M.Rutkauskas 1.

„Meresta“: A.Povilaitis 17 (6 atk. kam.), S.Slivka 17, L.Radavičius 14, S.Raziulis 12.

Komentarai