Paaiškėjo paskutinė „Žalgirio“ varžovė Eurolygos A grupėje 0

Sekmadienio vakarą paskutiniąją Eurolygos dalyve tapo Belgijos komanda „Spirou“, kuri atsakomosiose rungtynėse išvykoje, sausakimšoje Berlyno arenoje, sužaidė lygiosiomis 70:70 (12:16, 17:18, 23:12, 18:24) su vietos „Alba“. Į pagrindinį turnyrą belgai pateko dėka pergalės namuose (81:77). Šis „Spirou“ pasiekimas lėmė, jog „Žalgirio“ varžovais A grupėje bus Maskvos srities „Khimki“ krepšininkai.

Kauniečiai būtų išvengę rusų barjero „Alba“ pergalės prieš „Spirou“ atveju, nes, remiantis Eurolygos reglamentu, vienoje grupėje negali rungtyniauti dvi ekipos iš tos pačios šalies. Vokiečių pegalės atveju „Alba“ iš B grupės, kurioje jau yra Bambergo „Brose Baskets“ klubas, būtų perkelta į A pogrupį.

Pirmajame atrankos etape „Khimki“ susitiko su Italijos klubu „Pepsi Caserta“. Svečiuose rusai laimėjo rezultatu 77:74, o namuose varžovams nepaliko jokių vilčių (85:66). Vėliau „Khimki“ teko išmėginti jėgas su kaimynės Ukrainos klubu Kijevo „Budivelnik“ – rusai susitvarkė ir su šia užduotimi (87:58 Ukrainoje, 74:67 namuose).

Galutinai Eurolygos duris „Khimki“ pravėrė po pergalės prieš Prancūzijos „Le Mans“ (70:56 išvykoje, 87:66 namuose).

Eurolygos A grupėje „Žalgirio“ komandos varžovais taip pat bus: Gdynės „Asseco Prokom“, Vitorijos „Caja Laboral“, Belgrado „Partizan“ ir Tel Avivo „Maccabi“.

Įdomu tai, jog „Žalgiris“ su Maskvos srities „Khimki“ ekipa rungtyniauja ir vienoje VTB Vieningosios lygos grupėje. Spalio 17 d. 15.40 val. būtent susitikimu su „Khimki“ Kauno sporto halėje „Žalgiris“ pradės VTB lygos sezoną. Bilietai į šias rungtynes prekyboje pasirodys jau šį antradienį.

Komentarai