LKL: „Žalgiris“ nepasigailėjo „Juventus“ krepšininkų (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį Kauno sporto halėje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtojo turo rungtynėse susitiko su ambicijų nestokojančia „Juventus“ komanda. Žalgiriečiai įrodė savo pranašumą visuose žaidimo komponentuose ir sutriuškino varžovus rezultatu 96:56 bei šventė ketvirtą pergalę iš tiek pat galimų.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Pirmosiomis dvikovos minutėmis dominavo atakuojantis krepšinis – komandos greitai pildė savo taškų kraitį, tačiau gynyboje nepersistengė. Po keturių Traviso Watsono taškų (abu kartus kamuolį aukštaūgiui puikiai perdavė Aleksandras Čapinas) ir Pauliaus Jankūno metimo rezultatas buvo lygus (6:6). Pirmą kartą į priekį „Žalgiris“ išsiveržė po Artūro Milaknio tritaškio (9:6), tačiau neilgai trukus svečiai atstatė pusiausvyrą (11:11).

Pirmojo kėlinio antroje pusėje išryškėjo „Žalgirio“ pranašumas: P.Jankūnas smeigė tritaškį, gavęs puikų perdavimą pridėjo dar du taškus, o varžovą po krepšiu suklaidinus Tadui Klimavičiui šeimininkai buvo priekyje 19:13. Paskutinę kėlinio minutę pasižymėjo ir Tomas Delininkaitis bei Dainius Šalenga, o tašką ketvirčiui padėjo T.Klimavičiaus sumesti baudų metimai (25:18).

Pavyzdingai kauniečiai pradėjo antrąją susitikimo atkarpą – jau pirmąją varžovų ataką gražiu bloku sustabdė T.Watsonas, o po penkių A.Milaknio taškų iš eilės „Žalgirio“ pranašumas perkopė dviženklę ribą (30:18). Ir tai dar nebuvo viskas – greitoje atakoje A.Čapinas perdavė kamuolį Mindaugui Kuzminskui, o šis įspūdingai įkrovė jį į krepšį, priversdamas svečius prašyti minutės pasitarimo (32:18). Tuo „Žalgirio“ spurtas nesibaigė – M.Kuzminskas po pertraukėlės pelnė dar du taškus su pražanga (35:18), taip padėdamas kauniečiams atkarpą laimėti „sausai“ – 10:0.

Nors varžovai rankų nuleisti nebuvo linkę (25:39), žalgiriečiai ir toliau užtikrintai kontroliavo situaciją – po dviejų Mirzos Begičiaus blokų ir T.Delininkaičio tritaškio skirtumas šoktelėjo iki 19 taškų (44:25). Laikas bėgo, tačiau vaizdas Kauno sporto halėje ir toliau nesikeitė – dažnai svečių atakos baigdavosi kauniečių blokais, o puolime „Žalgirio“ mechanizmas darbavosi be priekaištų – po T.Delininkaičio baudų ir vieno tikslaus M.Begičiaus metimo švieslentėje degė skaičiai 50:26. Einant į didžiąją pertrauką šeimininkai pirmavo labiau nei užtikrintai – 52:26.

Trečiasis ketvirtis staigmenų nepateikė – T.Watsonui ir P.Jankūnui išnaudojus savo progas „Žalgiris“ pradėjo varžovų triuškinimą (56:26). Nors „Juventus“ atsakė rezultatyviu išpuoliu, netrukus iš toli pataikė P.Jankūnas (59:29). Ir toliau svečiams niekaip nepavyko sustabdyti puikiai žaidusio kapitono, kuris šiuos nubaudė gražiu dėjimu (61:33). Po „Juventus“ paprašyto minutės pasitarimo varžovai ir toliau demonstravo padriką žaidimą bei strigo kauniečių gynybos gniaužtuose, o tuo naudojosi T.Klimavičius (66:35) bei DeJuanas Collinsas (69:35). Nuo jų neatsiliko ir individualų meistriškumą pademonstravęs T.Delininkaitis (74:38) bei ketvirtį dėjimu užbaigęs M.Begičius (76:39).

Dar prieš prasidedant ketvirtajam kėliniui buvo aišku, jog paskutinės dešimt minučių – formalumas. Tačiau ir šį formalumą kur kas sėkmingiau pradėjo „Žalgiris“ – po M.Kuzminsko dėjimo, penkių A.Čapino taškų ir P.Jankūno dvitaškio švieslentėje degė skaičiai 85:42. Tačiau tai tebuvo pradžia – aikštelėje pirmą kartą pasirodęs Omaras Samhanas netruko pasinaudoti savo šansu, o itin gražiai ataką po A.Čapino perdavimo ore užbaigė M.Kuzminskas (89:44), sukeldamas gausias aistruolių ovacijas. Po eilinės minutės pertraukėlės „Juventus“ ekipa akimirkai suaktyvėjo (51:89), tačiau tai buvo laikinas reiškinys – netrukus skirtumą padidino iš toli tiksliai šovęs A.Čapinas ir baudas sumetęs O.Samhanas (94:51). Paskutinę minutę pasižymėjo baudas sumetęs T.Klimavičius, kuris ir nustatė galutinį rezultatą – 96:56.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 20 (4 atk. kam., 3 rez. perd., 3 blk.), T.Delininkaitis 15 (5 atk. kam.), T.Klimavičius 10 (7 atk. kam., 4 blk.), M.Kuzminskas 9 (4 rez. perd., 3 atk. kam.), M.Begičius 8 (7 atk. kam., 3 blk.), A.Milaknis 8, A.Čapinas 8 (4 rez. perd.), T.Watsonas 7 (6 atk. kam., 3 rez. perd.), O.Samhanas 4, D.Collinsas 4 (4 rez. perd., 3 atk. kam.), D.Šalenga 3 (4 atk. kam.).

„Juventus“: A.Kieža 26 (8 atk. kam.), G.Maceina 8 (8 rez. perd., 5 atk. kam.), Ž.Urbonas 6.


Komentarai