A.Milaknis: „Sunku spręsti apie formą, kai žaidžiame su LKL komandomis“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Ketvirtus metus Kauno „Žalgiryje“ žaidžiantis Artūras Milaknis solidžiai pradėjo naują sezoną. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynės vidutiniškai žaisdamas 18,8 minutes jis spėja pelnyti 10,5 taško.

Snaiperiui problemų nesukelia ir pusmetriu atitolinta tritaškio linija. Iki šiol jis pataikė 13 tolimų metimų iš 22 (59 proc.).

Antradienį į Utenos „Juventus“ krepšį A.Milaknis įmetė 8 taškus, o jo komanda iškovojo įspūdingą pergalę 96:56.

– Artūrai, 40 taškų skirtumu nušlavėte „Juventus“ komandą. Ar ekipos sportinė forma jau tokia gera, kaip rodo rezultatas? – „BasketNews.lt“ pasiteiravo A.Milaknio.
– Nežinau. Iš tikro daug dirbame ir daug treniruojamės. Turėjome daug pakeitimų po nepasisekusių rungtynių Kėdainiuose ir Prienuose. Treneris buvo nepatenkintas tiek gynyba, tiek puolimu. Per kitas dienas padarėme tam tikras korekcijas ir galbūt jau kažkiek surandame savo žaidimą.

– Kitą savaitę laukia startas Eurolygoje. Kiek komanda pasirengusi svarbiausioms sezono kovoms?
– Sunku pasakyti. Neturėjome stiprių varžovų ir Eurolygos lygio rungtynių. Tik Maskvoje žaidėme su „Panathinaikos“ ir CSKA, bet jos sprendė savo uždavinius ir nežaidė visi lyderiai. O kai žaidžiame su LKL komandoms, sunku spręsti apie formą. Manau, su „Khimki“ bus repeticija.

– Paties asmeninės forma šiemet kur kas geresnė nei pernai. Kas pasikeitė?
– Daug dirbau vasarą, įdėjau daug pastangų. Galbūt ir trenerio sistema tinka. Viskas susideda.

– Tolimesnė tritaškio linija, atrodo, netgi yra parankesnė metimui?
– Gal taip tik atrodo. Vis tiek per rungtynes nežiūri, kur ta linija, netaikai centimetrų tikslumu. Visada išbėgu žymiai toliau. Be to, treniravausi ir žinojau, kad vieną dieną liniją atitrauks. Man tai problemos nesudarė.

Komentarai