VTB lygos startą „Žalgiris“ paženklino pergale prieš „Khimki“ (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ komanda sekmadienį pergalingai pradėjo naująjį VTB Vieningosios lygos sezoną. Savo sirgalių aktyviai palaikomi žalgiriečiai po atkaklios ir įdomios kovos privertė pasiduoti vieną pajėgiausių Rusijos klubų Maskvos srities „Khimki“ – 75:69.

„Žalgirio“ gretose dvikovai nebuvo registruoti Omaras Samhanas ir Marcusas Brownas. Pastarasis kiek apsirgo.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Rungtynių pradžioje vyravo chaotiškas žaidimas, komandos dažnai klydo. Vis tik pirmuosius taškus tolimu metimu pelnė Artūras Milaknis (3:0), o po Traviso Watsono bei Pauliaus Jankūno rezultatyvių išpuolių šeimininkai pirmavo 7:5. Vienu metu svečiai išsiveržė į priekį (8:7), tačiau Dainius Šalenga ir T.Watsonas pasirūpino, kad tokia situacija būtų ne ilgai (11:8). Tiesa, ketvirčiui įpusėjus „Khimki“ krepšininkai vis labiau įsijautė ir savo progą išnaudojus Zoranui Planiničiui atkarpą laimėjo 6:0 bei privertė žalgiriečius prašyti minutės pertraukėlės (11:14). Po jos kauniečiai vėl rado savąjį žaidimą – Mirza Begičius gražiai suklaidino varžovą ir pelnė du taškus, per varžovo rankas sudėtingą tritaškį realizavo Tomas Delininkaitis, tuo tarpu „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą (16:15). Paskutinę ketvirčio minutę M.Begičius svečiams „išrašė“ du, o P.Jankūnas – vieną bloką, o ketvirtis baigėsi minimalia svečių persvara – 17:16.

Antrasis kėlinys startavo tikslia svečių ataka (19:16), tačiau DeJuanas Collinsas pelnė penkis taškus iš eilės ir žaidimo svarstykles persverė jau šeimininkų naudai (21:19). Po akimirkos iš toli pataikė P.Jankūnas bei M.Pocius, nežymiai padidindami pranašumą (27:24). Ir toliau aikštelėje vyko įnirtinga kova – vienu metu „Khimki“ atsitiesė (27:27), vis tik jau kitoje atakoje puikiai sužaidė M.Begičius, o dar vieną tritaškį į rusų krepšį smeigė M.Pocius (32:30). Po gražaus M.Pociaus reido ir vienos pataikytos P.Jankūno baudos „Žalgiris“ atgavo turėtą triju taškų persvarą (35:32). Einant į didžiąją pertrauką situacija praktiškai nepasikeitė – 37:35, dėka M.Begičiaus metimo.

Trečiosios rungtynių atkarpos pradžia buvo itin nerezultatyvi – krepšininkų metimai niekaip nepasiekė tikslo ir pirmą kartą viena ekipų pasižymėjo tik sužaidus tris minutes. Deja, tai buvo svečiai (37:37). Po jų šūvio iš toli žalgiriečiams teko besivejančių vaidmuo (37:40), tačiau iki minimumo skirtumą netruko aptirpdyti patyręs D.Šalenga (39:40), o jau netrukus baudas sumetė D.Collinsas (41:40). D.Šalengai išnaudojus dar vieną progą „Žalgiris“ pirmavo 43:40. Trys taškai komandas skyrė ir po T.Delininkaičio bei Tado Klimavičiaus tikslių metimų iš vidutinio nuotolio (48:45). Rusams akimirkai pavyko vėl suaktyvinti savo veiksmus puolime (49:48), tačiau ir šį kartą „Žalgiris” netruko atgauti turėtas pozicijas – visas tris baudas šaltakraujiškai pataikė T.Delininkaitis (51:49). Nors šešių sekundžių „Khimki“ užteko rezultatyviai užbaigti ketvirtį, prieš paskutines dešimt minučių Kauno sporto halėje vyravo puiki atmosfera (51:51).

Jau ketvirtojo kėlinio pačioje pradžioje į rungtynes atėję sirgaliai pašoko iš savo vietų po tolimo M.Pociaus šūvio (54:51). Šiam pridėjus dvitaškį su pražanga aistruolių reakcija buvo tokia pati (57:53). Ne ką mažiau ovacijų susilaukė M.Begičius, pelnęs itin sudėtingus taškus su pražangą (60:57). Tiesa, „Khimki” nebuvo nusiteikę juokauti – po kelių rezultatyvių rusų išpuolių žalgiriečiams vėl teko vytis varžovus (60:61). Aikštelės šeimininkams trūko šaltakraujiškumo – kartais net itin palankių situacijų kauniečiams nepavyko išnaudoti, o tuo pasinaudoję varžovai padidino pranašumą (63:60). Kiek lengviau gerbėjai atsikvėpti galėjo po aštraus M.Pociaus reido (62:63). Iš toli praktiškai paskutinę atakos laiko sekundę pataikius T.Delininkaičiui (65:63) Kauno sporto halėje užkaito tikra pirtis. Kurtinantis triukšmas padėjo „Khimki“ nepataikyti baudų, o T.Klimavičius kitoje aikštelės pusėje pridėjo du taiklius metimus iš po krepšio bei pastatė svečius į visiškai nepavydėtiną situaciją – 69:63.

Po Sergio Scariolo paprašytos minutės pertraukėlės „Khimki“ krepšininkams „Žalgirio“ lankas ir toliau buvo lyg užrištas – pro šalį skriejo visi svečių metimai, tuo tarpu T.Klimavičius ir toliau smaginosi. Šį kartą pasinaudojęs D.Collinso perdavimu (71:63). Dar viena svečių minutės pertraukėlė padėjo jiems susigrąžinti kelis taškus (66:71), vis tik galutinai intrigą panaikino baudas sumetę D.Collinsas ir M.Pocius (75:69).

„Žalgiris“: M.Pocius 18, T.Delininkaitis 11, D.Collinsas 9 (6 rez. perd.), M.Begičius 9 (7 atk. kam., 2 blok. met.), T.Klimavičius 8 (5 atk. kam.), P.Jankūnas 7 (4 atk. kam., 3 rez. perd.), D.Šalenga 6, T.Watsonas 4 (7 atk. kam.), A.Milaknis 3.

„Khimki”: V.Fridzonas 19 (6 atk. kam.), K.Langfordas 17 (3 atk. kam.), B.Eze 9.


Komentarai