„Žalgiris“: komanda Eurolygai bus pasirengusi 0

Dovilė Kamarauskienė, „Kauno diena“

Laukimo metas baigiasi – prasideda Eurolygos kovos. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį žais pirmąsias A grupės rungtynes su Belgrado „Partizan“ ekipa. Į Kauno sporto halėje vykstantį mačą bilietų dar neįsigiję aistruoliai turėtų suskubti – iki žalgiriečių starto Eurolygoje liko mažiau nei 48 valandos.

Antradienį „Žalgirio“ treniruotėje tvyrojo darbinga nuotaika. Tačiau komandoje nebuvo vis dar sergančio Marcuso Browno, dėl nedidelių kojų traumų nesportavo du aukštaūgiai – Travisas Watsonas ir Mirza Begičius.

„Komandoje geros nuotaikos, – sakė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas. – Savaitgalį įveikėme stiprius varžovus – „Khimki“ krepšininkus, tad atsirado ir truputį daugiau pasitikėjimo. Vakaro treniruotėje jau taktiškai rengėmės dvikovai su „Partizan“, gludinome ir gynybą, ir puolimą.“

Puolėjas teigė, kad komandos sportinė forma dar nėra ideali, tačiau ji kasdien gerėja: „Pakilimo dar nejaučiame, bet kasdien jaučiamės vis geriau, gerėja supratimas tarp žaidėjų. Tikimės, per likusias dvi dienas pasirengsime pirmosioms Eurolygos varžyboms.“

„Žalgirio“ vyriausiajam treneriui Aco Petrovičiui dvikova su „Partizan“ bus itin svarbi ir dėl to, kad teks kautis prieš savo gimtos šalies klubą. Be to, jis yra dirbęs ir pagrindinių „Partizan“ priešininkų Belgrado „Crvena Zvezda“ komandoje. Tačiau strategas šių dalykų nesureikšmino.

„Daug svarbiau yra tai, kad „Partizan“, kaip ir „Khimki“ bei „Asseco Prokom“ bus mūsų svarbiausi varžovai kovoje dėl kelialapio į šešioliktuką“, – sakė A.Petrovičius.

Kalbėdami apie „Patizan“ ir P.Jankūnas, ir A.Petrovičius akcentavo, kad serbų komanda pasižymi išskirtiniu kovingumu ir kovoja iki pabaigos.

„Turėsime iš visų jėgų kautis visas 40 minučių“, – neabejojo P.Jankūnas.

Jam antrino ir A.Petrovičius: „Partizan“ yra tipiška serbų komanda, kurios stiprybė yra gynyba ir drausmė. Ši komanda mėgsta kietą žaidimą ties pražangos riba ir mes turime rengtis tokiam žaidimui. Mums bus svarbu atsilaikyti prieš tokią agresyvią gynybą, nedaryti klaidų“, – kalbėjo A.Petrovičius.

Treneris neslėpė, kad komandai palanku pirmąsias Eurolygos rungtynes žaisti su gerokai šį sezoną atjaunėjusia ekipa: „Manau, mums pasisekė, kad pirmas rungtynes žaisime namuose su „Partizan“ ekipa. Taip, ji praėjusį sezoną pateko į Eurolygos finalo ketvertą, tačiau dabar dar nėra baigusi komplektuoti komandos. „Partizan“ sulaukė amerikiečio gynėjo, tačiau jiems dar trūksta pagrindinio ketvirtojo numerio. Todėl mes privalome laimėti ir stengsimės tai padaryti kuo didesniu skirtumu, nes tai vėliau gali turėti didelės įtakos.“

Komentarai