Startavo „Kauno „Žalgirio“ ir jaunųjų žurnalistų projektas 0

Kauno „Žalgiris“ nepamiršta savo jaunųjų gerbėjų ir pradeda įgyvendinti naują projektą, kuris atskleistų talentus ne tik krepšinio, bet ir žurnalistikos srityje. Kartu su nauju „Žalgirio“ sezonu startavęs projektas pritraukė nemažą būrį aktyvaus jaunimo. „Norime užauginti naująją žurnalistų kartą,“ – šitaip projekto tikslą formulavo „Žalgirio“ atstovai. Jaunieji žurnalistai galės geriau pažinti komandą, stebėti užkulisius, rašyti rungtynių apžvalgas, imti interviu ir pasisemti naujos patirties.

Pirmajame susitikime susirinkę jaunieji žurnalistai iš keliolikos skirtingų Kauno miesto ir jo apylinkių mokyklų turėjo galimybę susipažinti su Kauno sporto halės užkulisiais, bendravo su Kauno „Žalgirio“ generaliniu direktoriumi Paulium Motiejūnu. Trumpą paskaitą apie sporto žurnalistų darbo ypatumus pravedė ir patarimus jauniesiems žurnalistams dalino BasketNews.lt naujienų portalo redaktorius Jonas Miklovas. Jaunieji žurnalistai pakalbino ir spaudos konferencijoje apsilankiusį Dainių Šalengą:

Kiek daug prie jūsų pergalių prisideda energingi ir ištikimi komandos sirgaliai, skanduojantys specialiai jums sukurtas skanduotes?
– Labai daug. Tie žmonės yra šeštas žaidėjas mums. Kiekviena atvažiavusi komanda tai pajunta savo kailiu. Visi giria mūsų fanus, kurie čia sukuria tokią atmosferą. Kitų komandų nariai būna nustebę, kaip sunku yra čia žaisti. Komandos kapitonas Paulius Jankūnas praėjusiais metais atvykęs su „Khimki“ komanda pats pajuto kaip sunku halėje.

– O tas triukšmas jums netrukdo?
– Mes esame prisitaikę prie to. Susikoncentruojame į patį žaidimą. Tik jauni žaidėjai, nepratę prie tokios atmosferos, jaučia įtampą.

– Ar ekipos žaidėjų neblaško dažni keitimai?
– Aišku, visada yra maloniau žaist, kai žaidi ilgesnį laiko tarpą – 10-15 minučių. Bet kai varžybų grafikas toks įtemptas, tai tokiu dideliu krūviu, be keitimų gali pažaisti mėnesį. O sezonas juk trunka dešimt mėnesių. Tada prisideda ir tas nuovargis, kelionės, treniruotės. Taigi žaidybinio laiko tinkamas paskirstymas yra tik teigiamas dalykas.

– Kaip sekasi prisitaikyti prie naujos tritaškio linijos?
– Aš visą savo karjerą mėčiau nuo 6 metrų tritaškio linijos. Tai pradžioje buvo netikėta. Bet treniruojamės ir palaipsniui priprantame.

Nuo šiol jauniesiems žurnalistams – vyresnių klasių moksleiviams – tokie susitikimai bus rengiami visų Lietuvos krepšinio lygos rungtynių Kauno sporto halėje metu. Po rungtynių projekto dalyviai nuolat susitiks su „Žalgirio“ atstovais, o trumpas paskaitėles praves ir patirtimi dalinsis įvairūs žiniasklaidos veikėjai.

Pagal Algitos Danilaitės ir Agnės Kazlauskaitės tekstus

Komentarai