A.Sabonis tapo Europos čempionato ambasadoriumi 0

Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas

2011 metais Lietuvoje vyksiančio Europos čempionato organizacinis komitetas kitų šalių atstovams pristatė pirmenybių ambasadorių. Juo tapo legendinis šalies krepšininkas Arvydas Sabonis.

Kauno „Žalgirio“ klubo prezidentui Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijoje buvo įteiktas specialus ženklelis bei jo pareigas patvirtinantis oficialus raštas.

A.Sabonis prisipažino besididžiuojantis tapęs bene garbingiausiu pirmenybių žmogumi bei prisipažino prie renginio organizavimo pridėsiąs kaip galėsiąs.

– Ar mūsų mažai Lietuvai Europos čempionatas nėra per didelis iššūkis? – žurnalistai paklausė A.Sabonio.
– Laimėjome šią teisę ir jau niekur nedingsime. Iki renginio liko geras pusmetis, turėsime jį surengti. Reikia jungtis, stengtis padėti ir gerai suorganizuoti pirmenybes. Privalome stengtis parodyti, ką mes turime geriausio viduje ir išorėje. Kai pasibaigs čempionatas, matysime, ar jis buvo per didelis, ar per mažas.

– Kokią naudą pirmenybės gali atnešti mūsų šaliai?
– Kiek žinau, tokius renginius nori turėti visos valstybės. Pirmiausiai, tai yra mūsų šalies reklama prieš visą pasaulį, vėlgi per krepšinį. Aišku, atvyks nemažai turistų, o kiek aš žinau bei važinėjau, beveik nemačiau, kad kažkur Lietuva būtų reklamuojama kaip turistinė šalis. Dabar yra šansas be didelės reklamos sutraukti daug turistų, kurie, jeigu išsiveš gerus prisiminimus, perduos juos kitiems. Pasikartosiu, labai retai matau mūsų šalies reklamą.

– Tapote Europos čempionato ambasadoriumi. Kokia jūsų užduotis?

– Mano užduotis nešioti ženkliuką, juk sakė nenusiimti (juokiasi). Manau, kad po burtų traukimo ceremonijos reikės keliauti į kitas šalis ir reklamuoti čempionatą.

– Turbūt nė nedvejojote sutikdamas.

– Lietuvoje daugiau nei 70 metų nebuvo tokio masto renginio ir Europos čempionato. Jeigu aš galiu kažkuo padėti, darau tai su mielu noru ir be jokių dvejonių. Tą daryti siūlau ir kitiems.

Komentarai