LKL: įsibėgėjusio „Žalgirio“ nesustabdė ir „Sakalai“ 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ir toliau užtikrintai skina pergales Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Šeštadienį Šakiuose žalgiriečiai nepaliko didesnių vilčių Vilniaus „Sakalams“ (92:69) ir į savo sąskaitą įsirašė jau šeštąją pergalę.

Rungtynes kiek aktyviau pradėjo „Sakalų“ krepšininkai (2:0), tačiau rezultatą netruko išlyginti Mirza Begičius, pasinaudojęs puikiu Mindaugo Kuzminsko perdavimu (2:2). Po šešių Rolando Matulio pelnytų taškų šeimininkai pirmavo 8:2. Tada iniciatyvos ėmęsi Paulius Jankūnas, praktiškai panaikinęs skirtumą (9:10), o Martynas Pocius greitoje atakoje persvėrė rezultatą jau „Žalgirio“ naudai – 11:10. Varžovams nepadėjo ir paprašyta minutės pertraukėlė – po jos Omaras Samhanas pelnė pirmuosius savo taškus, M.Kuzminskas pridėjo dvitaškį ir šūvį iš toli, tuo tarpu svečiai nutolo (18:10). Ir toliau itin sėkmingai žaidė O.Samhanas – šiam sumetus baudas ir pataikius metimą iš vidutinio nuotolio „Žalgiris“ pirmavo 22:10. Vienu metu šeimininkai sumažino atsilikimą iki vienženklio, vis tik neilgam – tritaškį realizavo Aleksandras Čapinas, o Dainius Šalenga užtikrintai pataikė abu baudos metimus (27:17). Po Tado Klimavičiaus taškų su pražanga skirtumas išaugo iki 30:17. Ketvirčiui tašką padėjo dar kartą baudų metimais varžovus nubaudęs D.Šalenga – 32:19.

„Sakalai“ aktyviai pradėjo antrąją rungtynių atkarpą, tačiau gynyboje niekaip nerado priešnuodžių O.Samhanui, kuris ir toliau sėkmingai rinko taškus (36:23). Po kelių rezultatyvių „Sakalų“ atakų žalgiriečių pranašumas kiek aptirpo (36:29), vis tik reikiamu metu savo snaiperio savybes pademonstravo net tris tritaškius iš eilės pataikęs bei saugesnį pranašumą savo komandai atgavęs A.Čapinas (45:32). „Žalgirio“ persvara ir toliau augo: M.Begičius pataikė tris baudas iš keturių, M.Kuzminskas pridėjo du taškus iš po krepšio, P.Jankūnas smeigė tritaškį, o švieslentėje degė skaičiai 53:33. „Sakalai“ suaktyvino savo veiksmus ketvirčio pabaigoje, vis tik tašką kėliniui padėjo su lyg finaline sirena du taškus pelnęs O.Samhanas (55:38).

Po didžiosios pertraukos „Sakalų“ žaidimas atrodė visiškai išsiderinęs – metimai skriejo ne ten, kur reikia, o perdavimai kartais buvo atiduodami į dausas. Tuo naudodamiesi žalgiriečiai pelnė šešis taškus be atsako (P.Jankūnas, D.Collinsas ir A.Milaknis) bei įtvirtino pranašumą – 61:38. Situacija nepasikeitė ir po efektingo D.Šalengos dėjimo (65:42), kuris privertė šeimininkų trenerių štabą sušaukti minutės pasitarimą. Antroji trečiojo ketvirčio pusė nebuvo tokia rezultatyvi, o komandos dažnai klydo. Žalgiriečiai didžiąją taškų dalį pelnė baudų metimais. Vieną iš dviejų realizavus M.Kuzminskui „Žalgiris“ pirmavo 69:43. Iš arti pataikius T.Klimavičiui svečiai ir toliau užtikrintai buvo priekyje – 71:47. Trečiasis ketvirtis taip ir baigėsi.

Nors paskutinės dešimt minučių tebuvo formalumas, komandos ir toliau demonstravo įdomų ir greitą krepšinį. Po M.Pociaus šūvio iš toli, taiklaus A.Čapino metimo ir keturių T.Klimavičiaus taškų iš eilės ekipas skyrė 26 taškai – 80:54. Gražų klaidinantį judesį atlikus ir iš po krepšio pataikius T.Klimavičiui bei su pražanga taškus pelnius O.Samhanui „Žalgirio“ persvara išaugo iki rekordinės – 88:60. Šeimininkai į tai atsakė septyniais taškais be atsako (67:88), tačiau tylą nutraukė iš vidutinio nuotolio neklydęs O.Samhanas (90:67). Paskutinė „Žalgirio“ ataka baigėsi T.Klimavičiaus taškais, o rungtynės – rezultatu 92:69.

„Žalgiris”: O.Samhanas 18 (5 atk. kam.), P.Jankūnas 14 (6 atk. kam.), A.Čapinas 14 (4/7 trit.), T.Klimavičius 13 (7 atk. kam.), M.Kuzminskas 8 (3 atk. kam., 2 rez. perd.), D.Šalenga 6, M.Pocius 5, A.Milaknis 5, M.Begičius 5 (3 atk. kam., 2 blk.), D.Collinsas 4 (4 rez. perd.), M.Kalnietis 0 (5 rez. perd.). T.Watsonas 0.

„Sakalai”: V.Sirvydis 15 (3 atk. kam.), Ž.Stankus 12 (3 atk. kam., 3 rez. perd.), M.Kadzevičius 12 (6 atk. kam., 3 rez. perd.).

Komentarai