Žalgiriečiai surengė krepšinio šventę Neringoje 0

Sekmadienį Neringoje moksleivių atostogos prasidėjo nuotaikinga ir įdomia krepšinio švente, kuria džiaugėsi ne tik mokiniai, bet ir suaugusieji. Nidos vidurinėje mokykloje apsilankė trys žalgiriečiai: Tomas Delininkaitis, Mindaugas Kuzminskas ir Omaras Samhanas.

Renginys buvo suorganizuotas Neringos garbės piliečio Antano Vinkaus, šiuo metu einančio nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus pareigas Rusijoje, iniciatyva.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams atvykus į mokyklos sporto salę daugelio jaunųjų krepšinio mėgėjų akys tiesiog sužibo, o patys mažiausi tiesiog nėrėsi iš kailio ir ėmė dar aktyviau apšilinėti. Renginys prasidėjo dalyvių rikiuote ir organizatorių sveikinimu bei padėka iš Kauno į Nidą nepatingėjusiems atvykti Kauno „Žalgirio“ atstovams.

Neilgai trukus žalgiriečiams teko pasiraitoti rankoves, nes jų laukė pirmoji iš trijų užduočių. Krepšininkams savo profesionalumą teko įrodinėti baudų metimų konkurse. Čia netrūko geros nuotaikos ir žiūrovų ovacijų, o pergales abi pusės pasidalino po lygiai.

Ypač daug juoko sukėlė žaidimas „karavanas“. Šį krepšinio žaidimą ypač pamėgę neringiškiai pamokė žalgiriečius, kurie rungties metu nevengė įvairių gudrybių. Pavyzdžiui, T.Delininkaitis nusprendė paprašyti varžovo stovinčio už jo metimą atlikti tik tada, kai pataikys jis pats. Nors kartą toks triukas Tomui pasisekė, vėliau žalgirietis už sukčiavimą buvo eliminuotas taikliu moksleivio metimu.

Bene įdomiausia buvo trečioji užduotis – tritaškių konkursas. Čia „Žalgirio“ garbę gynė M.Kuzminskas ir O.Samhanas. Vietinių nuostabai, amerikietis parodė, jog tritaškius meta ne blogiau nei dvitaškius ir kauniečiai įveikė visus savo varžovus. Tiesa, šioje sporto salėje kiekvieną dieną treniruotes kremtantys paaugliai kelis kartus buvo labai arti tikslo, nuvainikuoti svečius iš Kauno.

Pasibaigus sportinei daliai buvo apdovanoti visi nugalėtojai, kuriems prizus – Kauno „Žalgirio“ šalikus ar puodelius, įteikė patys žalgiriečiai. Tačiau nuskriaustas neliko nei vienas – „Žalgirio“ paguodos staigmenų sulaukė visi, o O.Samhano dėka – net ir tie, kurie viską stebėjo iš šalies.

Kauno „Žalgirio“ atstovai dovanas, komandos marškinėlius įteikė ir prie organizavimo darbų labiausiai prisidėjusiems Mindaugui Vinkui bei Neringos savivaldybės administracijos direktoriui Algimantui Vyšniauskui. Organizatoriai, atsidėkodami už renginį, kauniečiams padovanojo Neringos vėtrunges bei įspūdingo dydžio knygas su Nidos meniniais atvaizdais.

Įdomu tai, jog su žalgiriečiais jėgas įvairiuose konkursuose išmėgino skirtingo amžiaus dalyviai. Jauniausiam buvo vos septyneri, o vyriausiam – daugiau nei 40.

Komentarai