M.Paulauskas: „Martynas Pocius – labiausiai primena mane jaunystėje“ 0

Įsibėgėja Kauno „Žalgirio“ ir jaunųjų žurnalistų projektas. Po paskutinių žalgiriečių rungtynių Lietuvos krepšinio lygoje jaunajam žurnalistui Mantui Aleksai pavyko pakalbinti legendinį Kauno „Žalgirio“ žaidėją Modestą Paulauską.

– Kokį įspūdį Jums paliko rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Sakalų“?
– Dvejopą įspūdį. Smagu, kad „Sakalai“ į aikštelę išeina su ryškia favoritę ir nenuleidžia rankų, kovoja iki pat pabaigos. Aš manau, kad žalgiriečiai laukė rungtynių pabaigos ir kuo greičiau norėjo vykti namo. Pirmus du kėlinukus Kauno klubas dar stengėsi, kovojo dėl kiekvieno kamuolio, tačiau po pertraukos to noro buvo ne per daugiausiai. Tad jiems teliko išlaikyti įgytą persvarą, bet žaidimas tikrai palieką gerą įspūdį, matosi, kad treneris turi tvirtą ranką komandoje.

– Kaip galvojate,ar Šakiai yra pasiruošę rengti tokio lygio rungtynes?
– Tikrai taip. Šakiai turi neblogą salę, pritraukia daug žiūrovų. Į rungtynes noriai renkasi tiek jaunimas, tiek solidesnio amžiaus žmonės. Pramogų šiame mieste nėra daug, tad krepšinio rungtynės čia ypač mylimos.

– Kuris dabartinis Kauno „Žalgirio“ žaidėjas labiausiai primena Jus, kai atstovavote Kauno ekipai?
– Martynas Pocius. Šis žaidėjas man labai patinka. Turi gerą metimą, aštrų prasiveržimą, tik jam nelabai sekasi kontaktas su aukštaisiais žaidėjais. Manau, kad jam dažniau reikėtų atlikti perdavimus laisviems komandos žaidėjams, nes ne visada veržlumu gali įveikti patyrusį žaidėją, tad reikia stengtis atlikti perdavimus prie tritaškio linijos, ar tai laisvesniam komandos draugui baudos aikštelėje.

Komentarai