„Žalgiris“ save tikrins išvykos sąlygomis (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Padarę tai, ką padaro tradiciškai – laimėję namuose, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šią savaitę kitą tradiciją bandys paneigti – sužaisti geriau nei įprasta išvykoje.

Tragiškas rezultatas svečių aikštelėse

Kauniečiai trečiadienį išskris į Tel Avivą, kur ketvirtadienį jų laukia dvikova su vietos „Maccabi“ komanda. Žydai nesėkmingai pradėjo sezoną, pirmą Eurolygos savaitę Vitorijoje nusileidę vietos „Caja Laboral“.

Lietuvos vicečempionai namie parklupdė Belgrado „Partizan“ ir aukšta nata pradėjo sezoną, bet išvykos į kitus miestus paprastai yra „Žalgirio“ galvos skausmas.

Per pastaruosius keturis sezonus kauniečiai iš 30 išvykose žaistų Eurolygos rungtynių laimėjo vos 3.

Tačiau šiemet suformavęs bene galingiausią sudėtį per penkerius metus, „Žalgiris“ tikisi geriau pasirodyti ir svečiuose.

„Visi sakydavo, kad esame namų komanda, nes vienaip atrodydavome Kaune, kitaip – išvykoje. Dabar bus įdomu pažiūrėti, ar pasikeitus treneriams mums pavyks stabiliai žaisti išvykoje, ne tik namuose“, – prieš artėjantį mačą spėliojo Dainius Šalenga.

Kad gali žaisti ne tik namie, „Žalgiris“ parodė A.Gomelskio taurės turnyro rungtynėse Maskvoje, kur pranoko Atėnų „Panathinaikos“. Tačiau Eurolyga – kito lygio turnyras. Ir „Maccabi“ – kitoks varžovas.

Trečdalį taškų pelno greitomis atakomis

Greitą puolimą propaguojantys Davido Blatto auklėtiniai yra kitokie, nei visi kiti varžovai, su kuriais iki šiol teko žaisti, įsitikinęs žalgiriečių treneris Aco Petrovičius.

„Nė viena komanda, su kuria žaidėme, nerungtyniavo taip greitai, kaip „Maccabi“. Maždaug 30-35 proc. savo taškų jie surenka greitomis atakomis, – skaičiavo A.Petrovičius. – Kuo daugiau žaisime 5 prieš 5, tuo bus geriau.“

Toks planas pasiteisino Vitorijos komandai, kuri pirmajame Eurolygos ture varžovus pranoko 94:78.

„Susidūrę su komanda, kuri žaidžia kietai, „Maccabi“ neatlaikė spaudimo, – apie mačą Vitorijoje kalbėjo D.Šalenga. – Jie mėgsta ir nori žaisti laisvai, daug improvizuoti puolime. Jeigu mums pavyks primesti savo stilių, kad jiems nepavyktų žaisti taip laisvai, viskas bus gerai.“

Lyderis – senas pažįstamas

Šalenga bus vienas tų, kuriam teks stabdyti vieną pavojingiausių „Maccabi“ krepšininkų – amerikietį Chucką Eidsoną. Pastarąjį D.Šalenga gerai pažįsta dar nuo Vilniaus „Lietuvos ryto“ laikų.

Pirmąją Eurolygos savaitę C.Eidsonas tapo naudingiausiu lygos žaidėju – pelnė 14 taškų, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 7 ir perėmė 4 kamuolius.

„Jo vaidmuo truputėlį skiriasi negu kad buvo „Lietuvos ryte“, nes „Maccabi“ komandoje yra daugiau talentingų žaidėjų, – pasakojo D.Šalenga. – Bet jį stebėjau ir praėjusiais metais. Pasitaikydavo ir geresnių rungtynių, ir prastesnių. Ir aš, ir Martynas Pocius turėsime stengtis jį sustabdyti. Nuo C.Eidsono priklauso nemažai komandos sėkmės.“

Svarbiausia – išlaikyti koncentraciją

„Žalgirio“ treneris A.Petrovičius „Maccabi“ komandoje išskyrė ir kitus krepšininkus – tiek įžaidėją Jeremy Pargo, tiek Talį Buršteiną ir Guy Pninį, tiek po krepšiu žaidžiantį Sofoklį Schortsanitį.

Tačiau serbas pasidžiaugė, kad mačui pasiruošti buvo pakankamai laiko, o pasirinkta strategija gali padėti pasiekti pergalę.

„Mūsų strategija bus daryti viską, kad sustabdytume greitą varžovų puolimą. Jeigu išlaikysime koncentraciją 40 minučių, turime galimybių perimti rungtynių kontrolę. Tada turėsime ir galimybę tikėtis pergalės“, – kalbėjo A.Petrovičius.

Po tokio nesėkmingo pastarųjų ketverių metų periodo pergalė išvykoje būtų šviežias startas.

Komentarai