„Žalgirio radijas“: moterų krepšinis (ne)įdomus? 0

Kaip ir kiekvieną trečiadienį „Žalgirio radijo“ eteryje – laikas diskusijoms. Interaktyvioje laidos rubrikoje „Žalgiris.lt“ šį vakarą kaip niekada daug dėmesio sulauks dailiosios lyties krepšinis. Jūsų nuomonių apie moteris šioje sporto šakoje laukiame jau dabar temos komentarų skiltyje. Laidoje, 17-18 val., „Žalgirio radijo“ vedėjas Karolis Tiškevičius skaitys įdomiausius Jūsų pastebėjimus ir dienos tema bendraus kartu su krepšinio pasaulio atstovėmis ir viešnia studijoje.

Įdomu tai, kad pirmuose dviejuose nacionaliniuose čempionatuose Lietuvos krepšinio istorijoje žaidė būtent moterys (1922 m. ir 1923 m.). Pirmajame dalyvavo tik dvi, o antrajame keturios krepšinio komandos. Vis dėlto skambios Lietuvos vyrų rinktinės pergalės ketvirtajame dešimtmetyje Europoje prislopino moterų krepšinio populiarumą.

Siekdami padidinti žiūrovų susidomėjimą merginų dalyvavimu oranžinio kamuolio žaidime, šių laikų krepšinio funkcionieriai ėmėsi įvairių „gudrybių“. Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) neseniai pareiškė išsikėlusi naują uždavinį – moterų varžybose krepšinio lankus nuleisti žemiau. „Privalome pakeisti kai kurias taisykles, jei norime, kad krepšinis taptų patrauklesnis, – tikino FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas. – Turime mažesnį kamuolį, o dabar atėjo laikas išbandyti ir žemiau iškeltą lanką.“

Prieš kelias savaites praūžusiame pasaulio moterų krepšinio čempionate sportinėmis suknelėmis pasipuošusios Baltarusijos rinktinės krepšininkės sulaukė išskirtinio dėmesio. Kad moterų krepšinis taptų patrauklesnis, anot Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) direktorės Audros Ginelevičienės, nedera pamiršti ir to, kaip aikštelėje atrodo pačios merginos.

„Jei krepšinį žaidžiančios moterys dar patraukia akį ir savo apranga, išvaizda – tai tik privalumas. Esame padarę ne vieną tyrimą, ir pastebėjome, kad ne tik krepšinio, bet ir kitų sporto šakų žiūrovų dėmesį pirmiausia patraukia moterų grožis, išvaizda, sportiškumas, o jau po to – pats žaidimas ir rezultatai“, – teigė A.Ginelevičienė.

Jau šiandien Kauno sporto halėje startuoja naujasis moterų Eurolygos sezonas. Pirmose rungtynėse susigrums Kauno „VIČI-Aistės“ ir daugkartinės Eurolygos čempionės Sankt Peterburgo „Spartak“ krepšininkės. „Žalgirio radijas“ linki didžiausios sėkmės turnyre debiutuosiančioms kaunietėms ir iki pat laidos galo laukia Jūsų komentarų dienos tema.

Ar domitės moterų krepšiniu? Kuo moterų krepšinis Jums patrauklus, žavus, o ko jam visgi trūksta? Ar pritariate FIBA ketinimams moterų varžybose nuleisti krepšinio lankus žemiau ir merginų dėjimus padaryti įprastu reiškiniu? O gal didžiausias dėmesys turėtų būti skiriamas išvaizdai ir aprangai? Kaip manote, ar galingas Kauno „VIČI-Aisčių“ žaidimas Eurolygoje padidintų Lietuvos krepšinio aistruolių susidomėjimą moterimis šioje sporto šakoje?

Jūsų nuomonės laukiame ir oficialioje „Žalgirio“ svetainėje esančioje dienos apklausoje. Būkite aktyvus „Žalgirio radijo“ diskusijos dalyviai ir Jūsų mintys tiesioginiame laidos eteryje pasieks visą plačiąją klausytojų auditoriją.

„Žalgirio radijas“ girdimas kiekvieną darbo dieną 17.00-18.00 val. Kaune – radijas TAU (102,9 FM); Panevėžyje, Biržuose, Kupiškyje, Kėdainiuose, Rokiškyje ir Ukmergėje – radijas „Pulsas“ (96,6 FM arba 107,3 FM); Utenoje – radijas „IR“ (103,9 FM). Tiesiogines laidos transliacijas girdėti galite ir internete www.tau.lt, o įrašai (http://www.zalgiris.lt/LT/media/radijas/) talpinami be reklamų.

Visą informaciją apie „Žalgirio radiją“, anonsus ir galimybę laimėti „Žalgirio“ prizų bei pakvietimų į rungtynes rasite oficialioje laidos interneto svetainėje Facebook socialiniame tinkle.

Suprask, pajausk, pamilk, išgirsk krepšinį kartu su „Žalgirio radiju“!

Komentarai