Eurolyga: „Žalgiris“ suklupo Tel Avive (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį Tel Avive žaidė Eurolygos reguliaraus sezono antrąjį susitikimą. Nors „Maccabi“ greitai susikrovė įtikinamą pranašumą, žalgiriečiai po pertraukos pademonstravo charakterį ir grąžino intrigą. Nepaisant to, lemiamomis akimirkomis sėkmingiau darbavosi varžovai, šventę pergalę rezultatu 86:70. Tiek „Žalgiris”, tiek „Maccabi” savo sąskaitoje šiuo metu turi po pergalę ir pralaimėjimą.

Dvikovos akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Rungtynių pradžia žalgiriečiams nieko blogo nežadėjo – Travisas Watsonas pataikė iš arti bei išvedė savo komandą į priekį (2:0). Vis tik aikštelės šeimininkai į tai atsakė spurtu 11:0, taip perimdami iniciatyvą (11:2). Nors akimirkai T.Watsonas sušvelino atsilikimą (4:11), gynyboje svečiai ir toliau klydo per dažnai (4:15). Progą išnaudojus DeJuanui Collinsui ir du taškus greitos atakos metu pridėjus Tadui Klimavičiui, rodės, jog „Žalgiris“ atsigaus (8:15), tačiau ketvirčio pabaigą kur kas sėkmingiau užbaigė šeimininkai, dukart pataikydami iš toli bei pirmaudami 25:11.

Antroji rungtynių atkarpa prasidėjo pagal visiškai kitokį scenarijų. Po Martyno Pociaus metimo ir Aleksandro Čapino baudų skirtumas aptirpo iki 15:27. Tritaškį smeigus Tomui Delininkaičiui, o dar du taškus pridėjus M.Pociui bei Pauliui Jankūnui šeimininkų trenerių štabas jau buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės (22:30). Deja, po jos kauniečiams ir toliau niekaip nesisekė stabdyti Sofoklio Schortsaničio. Šiam pelnius septynis taškus iš eilės minutės pasitarimą sušaukė jau Aco Petrovičius (22:37). Po šios pertraukėlės žalgiriečių žaidime chaoso sumažėjo, vis tik kardinalių permainų neįvyko. Po Dainiaus Šalengos reido švieslentėje degė skaičiai 24:40, o puolime atkovojus kamuolį ir du taškus pridėjus Tadui Klimavičiui sutuacija praktiškai nepakito (26:44). Po pirmosios dvikovos pusės „Maccabi“ buvo priekyje rezultatu 47:27.

Po pertraukos „Maccabi“ krepšininkai kiek sumažino apsukas, o tai kauniečiai puikiai išnaudojo: M.Pocius rezultatyviai užbaigė žaibišką komandos ataką, du taškus pridėjo P.Jankūnas ir T.Watsonas, tuo tarpu žalgiriečiai aptirpdė atsilikimą (33:49). Po Mirzos Begičiaus bloko ir P.Jankūno tolimo šūvio „Žalgiris“ sugrąžino intrigą (36:49). Ir nors varžovai atsakė tuo pačiu, nesnaudė Artūras Milaknis, taip pat pataikęs tolimą metimą (39:52). Tačiau tai tebuvo spurto pradžia – užtikrintai žaidę kauniečiai nustebino net daug mačiusius Izraelio klubo aistruolius: M.Begičius ir P.Jankūnas sumetė baudas, D.Šalenga pelnė du taškus su pražanga, o „Žalgiris“ priartėjo iki 46:52. Nors po ilgesnės tylos šeimininkai surengė du rezultatyvius išpuolius, iš toli neklydo D.Collinsas – 49:56. Ketvirčio pabaiga buvo itin nervinga, tačiau sėkmingiau ją sužaidė šeimininkai, po trijų ketvirčių pirmavę rezultatu 65:51.

Neabejotinai gražiausias rungtynių momentas įvyko ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai įspūdingo grožio bloką varžovui „išrašė“ M.Pocius. Visgi, aikštelėje situacija nesikeitė ir ekipas 13-14 taškų skyrė tiek po dviejų Manto Kalniečio reidų, tiek ir po T.Delininkaičio tritaškio (60:73). Dėjimu pasižymėjus M.Begičiui, o taiklų metimą iš vidutinio nuotolio pridėjus P.Jankūnui „Žalgiris“ atsilikinėjo 66:79. Rungtynių pabaigoje kauniečiai dar mėgino rimčiau kibti varžovams į atlapus, vis tik tam pritrūko ir laiko, ir jėgų. Susitikimui tašką baudų metimais padėjo rezultatyviausias žalgirietis P.Jankūnas – 70:86.

„Žalgiris”: P.Jankūnas 17 (3 atk. kam., 3 rez. perd.), T.Watsonas 9 (4 atk. kam.), M.Kalnietis 9, M.Pocius 6 (3 per. kam.), T.Delininkaitis 6, D.Šalenga 5, D.Collinsas 5, M.Begičius 4 (5 atk. kam.), T.Klimavičius 4, A.Milaknis 3, A.Čapinas 2 (3 atk. kam.), O.Samhanas 0.

„Maccabi“: S.Schortsanitis 24 (5 atk. kam.), R.Hendrixas 14 (9 atk. kam.), L.Eliyahu 12 (3 atk. kam.), D.Blu 8.

Komentarai