NKL: „Žalgirio“ jaunimas – ir toliau nesustabdomas 0

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ komanda ir toliau užtikrintai žygiuoja pergalių keliu. Septintojo turo susitikime jaunoji „Žalgirio“ pamaina pamokė „Šilutės“ komandą 101:76 bei savo sąskaitą papildė jau šeštąja pergale.

Jei rungtynių pirmosiomis minutėmis svečiai dar sugebėjo priešintis, tai po Gedimino Žylės tritaškio aikštelės šeimininkų pranašumas pasiekė dviženklę ribą (20:8). Niekas nesikeitė ir toliau – ant parketo dominavo jaunieji žalgiriečiai, o ketvirtį dvitaškiu užbaigė Edgaras Ulanovas, taip dar nežymiai įtvirtindamas komandos pranašumą – 27:14.

Po dvi minutes trukusio atokvėpio komandos į aikštelę grįžo nusiteikusios skirtingai. Kauniečių žaidimas akivaizdžiai išsiderino, o varžovai tuo netruko pasinaudoti. Prieš didžiąją pertrauką – vos trijų taškų persvara (43:40).

Trečiojo ketvirčio pirmoje pusėje vyko atkaklus žaidimas, kuriame nenorėjo nusileisti nei vieni, nei kiti. Vis tik po truputį išryškėjo Priito Venes auklėtinių geresnis taktinis ir fizinis pasiruošimas. Šeimininkai puikiai atakavo prieš varžovų aikštės gynybą: keturis tritaškius pataikė E.Ulanovas, po sykį iš toli taiklūs buvo Vytenis Čižauskas ir Kasparas Vecvagaras. Kėlinio paskutinę sekundę puolime atkovojęs kamuolį du taškus pelnė K.Vecvagaras ir žalgiriečiai nutolo – 77:62.

Per paskutines dešimt minučių svečiai iš Šilutės ne tik, kad nespėjo į nuvažiuojantį traukinį, tačiau ir gerokai atsiliko. Paskutinių dviejų minučių atkarpą kauniečiai laimėjo 10:0, o Kent-Kaarel Vene, atkovojęs kamuolį po netaiklaus baudos metimo, sugebėjo pelnyti ir komandos šimtąjį tašką – 101:76.

„Žalgiris”: E.Ulanovas 22 (4/5 trit.), V.Čižauskas 20 (9 rez. perd., 8 atk. kam.), V.Čepukaitis 13 (11 atk. kam., 2 blk.), K.Vecvagaras 9 (6 atk. kam.), G.Žylė 9 (6 atk. kam., 2 blk.), P.Sorokas 8, V.Kariniauskas 8 (5 atk. kam.), M.Kupšas 7 (5 atk. kam., 2 blk.), Ž.Skučas 3, K.Vene 2.

„Šilutė“: E.Jurkus 22, V.Nedzinskas 18 (8 atk. kam.), E.Kaupaitis 11 (6 atk. kam.), M.Mockus 8.

Komentarai