S.Woodberry: „Žalgiris“ – geriausia mano komanda“ 0

Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Dešimtmečio pradžioje Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ metraščiuose pėdsakus palikusiam 39 metų Steve‘ui Woodberry nė nereikėjo ištarti šalies grandų vardų. Buvęs krepšininkas prisiminė mažą, bet didelę krepšinio širdį turinčią valstybę.

„Aš vis dar seku jūsų čempionatų rezultatus bei stebiu, kaip sekasi Lietuvos komandoms, – prisipažino pustrečių metų didžiuosiuose Baltijos šalies miestuose gyvenęs amerikietis. – Nors dabar su niekuo nebebendrauju, neužmiršau, jog Lietuvoje turiu draugų.“

Praėjus septyneriems metams iš dabartinių Kauno bei Vilniaus ekipų sudėčių amerikiečiui pažįstamas liko tik Dainius Šalenga.

Tinklalapiui „BasketNews.lt“ S.Woodberry papasakojo apie kopimą naujos karjeros laiptais ir prisiminė laikus Lietuvoje.

Toliau gyvena krepšinio ritmu

2005 metais sportinius batelius ant vinies pakabinęs, o vėliau vieną sezoną nuo krepšinio pailsėjęs S.Woodberry prisijungė prie Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) studentų lygoje (NCAA) rungtyniaujančio Misūrio valstijos universiteto „Bears“ ekipos trenerių štabo.

„Visada norėjau pradėti trenerio karjerą iš karto, kai pasibaigs mano krepšininko dienos“, – prisipažino penktąjį sezoną studentus oranžinio kamuolio paslapčių mokantis S.Woodberry.

Vis dėlto trenerio duoną kremtantis vyras bent kol kas nesiryžta sau kelti itin ambicingų tikslų. Amerikietis neskuba treniruoti aukščiausio lygio komandų, kadangi žengdamas mažais žingsneliais pirmiausiai nori subręsti kaip geras specialistas.

„Dabar noriu tapti koledžo komandos vyriausiuoju treneriu ir jaučiu, kad tai atsitiks jau labai greitai. Nemanau, kad ateityje sugrįšiu dirbti į Europą, bet jeigu pasitaikytų geros galimybės ir palanki situacija, neatmesčiau tokios galimybės“, – tvirtino S.Woodberry.

Lietuva – teisingas pasirinkimas

Svajonėms patekti į Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA) taip ir neišpildžius, S.Woodberry 1994 metais pirmą kartą atvyko į Šveicariją, kurioje prasidėjo jo profesionalaus krepšininko karjera Senajame žemyne.

Ketverius metus išbandęs laimę Kinijoje ir Australijoje, 2000-aisiais S.Woodberry padėjo parašą ant sutarties su tuo metu dar Eurolygos triumfo euforija gyvavusiu „Žalgiriu“.

Priėmęs bene rimčiausią iššūkį krepšinio aikštelėje, 192 cm ūgio gynėjas greitai įsitvirtino garsiausioje Lietuvos komandoje ir tapo vienu jos lyderių.

Paskutinį sezoną (2001–2002 metais) gindamas Kauno klubo garbę, legionierius šalies pirmenybėse (LKL) vidutiniškai pelnydavo 13,2 taško, atkovodavo 4,7 ir perimdavo po 2 kamuolius bei atlikdavo 3,1 rezultatyvaus perdavimo.

Eurolygoje universalumu pasižymėjusio užsieniečio statistika buvo panaši – 11,9 taško, 4,8 atkovoto kamuolio, 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir 1,6 perimto kamuolio.

„Du sezonus mėgavausi žaidimu „Žalgiryje“. Man labai patiko visa klubo organizacija, kuri buvo tikrai puiki mano atžvilgiu per visą tą laiką, kurį praleidau komandoje“, – malonias akimirkas Laikinojoje sostinėje prisiminė S.Woodberry.

Šeimoje – 5 vaikai

Pasipuošęs LKL čempiono žiedu amerikietis paliko Kauną bei pakėlė sparnus į Graikiją, kurioje sukirto rankomis su „Žalgirio“ oponente Eurolygoje – Atėnų AEK ekipa.

Pirmojoje sezono dalyje nesuradęs savojo žaidimo, pasibaigus naujųjų metų šurmuliui S.Woodberry nurijo karčią piliulę – graikai atsisakė 1999 metų naudingiausio Australijos čempionato žaidėjo paslaugų.

Gynėjo žvilgsnis dar kartą pakrypo Rytų Europos link, tik šįsyk krepšininkas atvyko ne į Kauną, o į nesutaikomo „Žalgirio“ priešininko Vilniaus „Lietuvos ryto“ stovyklą.

Nors sostinės ekipa S.Woodberry buvo paskutinė stotelė Lietuvoje, praėjus daugeliui metų buvęs 192 cm ūgio krepšininkas tikino esąs žalgirietis.

„Žinoma, patiko ir „Lietuvos rytas“, tačiau mano geriausia komanda buvo „Žalgiris“, – „BasketNews.lt“ žurnalistui atskleidė S.Woodberry. – Labai įsiminė šios ekipos sirgaliai.“

Per 66 metus trunkančią Kauno klubo istoriją S.Woodberry buvo pirmasis užsienietis, tapęs „Žalgirio“ kapitonu.

Šiuo metu ne ką mažiau svarbesnis nei krepšinis S.Woodberry pasaulyje yra ir asmeninis gyvenimas. Amerikietis su žmona Bianca susilaukė dviejų sūnų – Shayleno bei Sherrono ir dukters Sanos. S.Woodberry rūpinasi ir dar dviem nesantuokiniais sūnumis – Stevenu bei Kaylenu.

Komentarai