VTB lyga: „Žalgiris“ užtikrintai įveikė kaimynus iš Latvijos (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ir toliau sėkmingai rungtyniauja VTB Vieningojoje lygoje. Sekmadienį savo žiūrovų akivaizdoje žalgiriečiai be didesnio vargo įveikė Rygos VEF komandą – 84:71. Tai buvo jau antroji „Žalgirio“ pergalė iš tiek pat galimų.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Kaip ir buvo galima tikėtis, sėkmingiau rungtynes pradėjo aikštelės šeimininkai, kurie po Traviso Watsono, Artūro Milaknio ir DeJuano Collinso metimų pirmavo rezultatu 9:2. Tačiau po truputį įsižaidė ir svečiai – įpusėjus ketvirčiui ekipas skyrė trys taškai (9:6). Netrukus iš vidutinio nuotolio neklydo D.Collinsas, vis tik apsiginti kauniečiams nepavyko (11:8). Mirzai Begičiui sumetus abi baudas „Žalgiris“ vėl kiek nutolo (13:8), tačiau VEF krepšininkai ir toliau alsavo į nugarą (12:13). Aco Petrovičius pirmajame ketvirtyje nevengė atlikti daug keitimų, o tai komandai suteikė reikiamo šviežumo. Po Manto Kalniečio rezultatyvaus reido ir dar dviejų M.Begičiaus baudų šeimininkai galėjo kiek lengviau atsikvėpti (19:12). Paskutinę pirmojo ketvirčio minutę iš po krepšio pasižymėjo Tadas Klimavičius, o tašką viskam padėjo Tomo Delininkaičio tritaškis su lyg kėlinio finaline sirena – 24:16.

VEF tikslia ataka sušvelnino atsilikimą antrosios susitikimo atkarpos pradžioje (18:24), tačiau T.Watsonas sumetė baudas, o M.Kalnietis tiksliai užbaigė žaibišką „Žalgirio“ ataką, priversdamas varžovą dar ir prasižengti (29:18). Prabėgo vos minutė, o žiūrovų ovacijų susilaukė jau T.Watsonas. Puolėjas pirma pataikė abu metimus, kitame aikštelės gale svečiams „išrašė“ įspūdingą bloką bei pradėjo Dainiaus Šalengos taškais pasibaigusią ataką (33:20). Latvių atsakas į tai buvo septyni pelnyti taškai (27:33), vis tik tuoj pat pasižymėjo D.Collinsas, neklydęs iš tolimos distancijos bei pridėjęs dvitaškį (38:27). Antroje kėlinio pusėje ant parketo vyravo greitas ir kiek chaotiškas žaidimas. Tai buvo naudingiau svečiams, kurie nežymiai aptirpdė atsilikimą (34:42). Prieš didžiąją pertrauką du taškus su pražanga pelnė Mindaugas Kuzminskas (44:34), taip atnaujindamas dviženklę persvarą bai užbaigdamas pirmąją rungtynių pusę.

Po ilgosios pertraukos abi komandos atrodė pametusios žaidimo ritmą. Tinklelį skrosdavo tik pavieniai metimai ir rezultatas pirmoje ketvirčio pusėje augo lėtai. Per pirmas penkias minutes reikėtų išskirti nebent gražų M.Kalniečio reidą, pasibaigusį dėjimu. Viskas pasikeitė po A.Milaknio tritaškio ir lengvų M.Kuzminsko taškų iš po krepšio (53:38). Varžovų treneris Rimas Kurtinaitis, nepatenkintas tokiu reginiu, iš karto sušaukė minutės pasitarimą. Nepaisant to, niekas nesikeitė ir toliau: D.Šalenga smeigė tritaškį, T.Klimavičius sumetė abi baudas, o M.Begičius įveikė varžovą vienas prieš vieną (60:42). VEF krepšininkai atsakė dviem rezultatyviais išpuoliais (47:60), tačiau laiku ir vietoje atsidūręs M.Begičius pasižymėjo galingu dėjimu, padidindamas pranašumą (62:47). Svečiai puolime ir vėl nesnaudė (49:62), vis tik gynyboje nesusitvarkė su paskutinę ketvirčio sekundę tolimą šūvį pataikiusiu A.Milakniu – 65:49.

Žalgiriečiai apsukų nemažino ir per paskutines dešimt minučių. Po trečiojo T.Watsono bloko, A.Milaknio tritaškio ir M.Kalniečio įspūdingo dėjimo „Žalgiris“ buvo priekyje rezultatu 70:53. Per kitas tris minutes du tritaškius smeigė Aleksandras Čapinas, vieną pridėjo T.Delininkaitis, o šeimininkų pranašumas pasiekė 20 taškų ribą – 79:59. Nepaisant aiškaus nugalėtojo, VEF žaidėjai rankų nenuleido ir vienu metu priartėjo iki 12 taškų ribos. Vis tik su tuo nesitaikstė Omaras Samhanas, blokavęs varžovo metimą, o netrukus kitame aikštelės gale tritaškį realizavo M.Kuzminskas. Susitikimą užbaigė taiklus T.Klimavičiaus metimas iš po krepšio. Aidint finalinei sirenai – antroji „Žalgirio“ pergalė VTB lygoje – 84:71.

„Žalgiris“: A.Milaknis 14, M.Kalnietis 9 (4 rez. perd.), D.Šalenga 9 (6 atk. kam.), D.Collinsas 9, T.Watsonas 8 (8 atk. kam., 4 blok.), M.Begičius 8 (6 blok., 5 atk. kam.), T.Klimavičius 8 (10 atk. kam., 4 rez. perd.), M.Kuzminskas 7, A.Čapinas 6, T.Delininkaitis 6.

VEF: K.Janičenoks 14, A.Parakhouskis 14 (6 atk. kam.), T.Cainas 10, S.Valters 9.

Komentarai