T.Delininkaitis: „Visą laiką tikiu savo metimais“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Mantas Kalnietis turėjo du pasirinkimus: perduoti kamuolį Martynui Pociui arba Tomui Delininkaičiui. Kamuolys atiteko pastarajam ir taiklus jo tritaškis tapo svarbiausiu mačo tarp Kauno „Žalgirio“ ir Gdynės „Asseco Prokom“ momentu.

Likus žaisti 27 sekundes T.Delininkaitis švystelėjo tritaškį ir išlygino rezultatą 61:61, o per pratęsimą Kauno komanda įrodė savo pranašumą.

„Dariau tai, ką reikėjo daryti. Treneris nubraižė sistemą kaip išbėgti, nes nebebuvo ką daugiau daryti“, – lemiamą ataką prisiminė T.Delininkaitis.

Šis derinys, kaip vėliau tikino „Žalgirio“ strategas Aco Petrovičius, dažnai naudojamas treniruotėse. M.Kalnietis išsimetinėjo kamuolį iš užribio (pagal naujas taisykles išsimetama nebe ties vidurio linija, o arčiau krepšio) ir stebėjo, kaip jo dešinėje iš pradžių atsilaisvino M.Pocius, o iš kairės atbėgo T.Delininkaitis.

Sprendimą priimti reikėjo per akimirką. Kamuolys atiteko T.Delininkaičiui ir taiklus metimas tuoj pat pakėlė ant kojų visus sporto halėje susirinkusius žiūrovus.

„Tikslas buvo pasivyti varžovą – nesvarbu, ar tai dvitaškis, ar tritaškis. Pasitaikė proga mesti tritaškį, tai mečiau tritaškį. Visą laiką tikiu ir tikėjau savo metimais“, – kalbėjo T.Delininkaitis.

Taiklus snaiperio metimas įsiutino Gdynės komandos trenerį Tomą Pačėsą. Jis tuoj pat ant suolelio pasodino Piotrą Szczotką, kuris nesugaudė T.Delininkaičio.

„Buvo pasakyta, kad reikia prasižengti. Pirmavome trimis taškais, reikėjo tik prasižengti“, – pyko T.Pačėsas.

Įsijautęs T.Delininkaitis savo pasirodymą pratęsė ir per papildomą penkių minučių atkarpą. Jis perėmė kamuolį ir kitoje aikštės pusėje pataikė dvitaškį, taip visoms likusioms rungtynėms išvesdamas „Žalgirį“ į priekį – 65:63.

Dar po akimirkos gynėjas realizavo dvi baudas ir skirtumas ūgtelėjo iki 3 taškų – 67:64.

T.Delininkaitis, tapęs paskutiniu „Žalgirio“ tarpsezonio pirkiniu, iš viso surinko 16 taškų ir buvo antras pagal rezultatyvumą komandoje.

Komentarai