M.Pocius: „Žalgiris“ išgyvena emocinį pakilimą 0

Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Tarsi fejerverkas, šaunantis link krepšio Kauno „Žalgirio“ ekipos gynėjas Martynas Pocius pamažu tampa Ispanijos krepšinio siaubu.

Pasaulio čempionate ispanų rinktinės gynybinę sieną griovęs lietuvis trečiadienio vakarą savo sprogstama jėga pasižyminčius prasiveržimus pademonstravo ir šalies čempionei – Vitorijos „Caja Laboral“ komandai.

Žalgirietis baskams atseikėjo 16 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei buvo vienas iš spurto, pirmajame kėlinyje, iniciatorių, kai „Caja Laboral“ nuo „Žalgirio“ buvo nutolusi dviženkle persvara.

Ketvirtadienio popietę į Lietuvą kartu su komanda sugrįžęs 24 metų 196 cm ūgio M.Pocius tikino, jog žalgiriečiai nuo pat mačo pradžios pajuto galintys išsivežti pergalę iš Vitorijos, kurioje šeimininkai pralaimi itin retai.

– Susitikimas su „Caja Laboral“ vyko taškas į tašką. Ar aikštėje jautėte įtampą?
– tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė M.Pociaus.
– Taip, įtampą jautėme, bet ji mus slėgė mažiau nei Vitorijos krepšininkus. Jie žaidė namuose, jiems reikėjo laimėti,  o mes buvome ramesni bei mėginome pritaikyti savo žaidimą. Į areną susirinkę žiūrovai didelę įtampą kėlė teisėjams, tad „Caja Laboral“ tikrai jautė spaudimą.

– Kada užuodėte pergalės kvapą?
– Visą mačą matėme, kad mūsų žaidimas neblogai einasi, jog tikrai galime kabintis ir laimėti rungtynes. Bandėme tą daryti ir pavyko.

– Tai buvo geriausios „Žalgirio“ rungtynės šį sezoną?
– Manau, kad galima taip sakyti. Komanda žaidė neblogai, išvengėme duobių, todėl esu įsitikinęs, kad rungtyniavome solidžiai. Turėdami 10 taškų deficitą nepasimetėme, greitai pavyko prisivyti varžovus, o smagiausia, jog neleidome ispanams pabėgti į priekį. Nereikėjo jų vytis visas rungtynes, nes išlaikėme įtampą.

– Jūsų komanda dominavo po krepšiu. Treneris akcentavo, kad laimėti kovą dėl kamuolių bus labai svarbu?
– Toks planas visada yra. Rungtynėse turi gerai įsijungti ir gynėjų, ir aukštaūgių grandys. Priekinės linijos žaidėjai vakar atliko tikrai labai gerą darbą bei puikiai kovėsi po krepšiais.

– Dabar išgyvenate emocinį pakilimą?
– Taip, žinoma. Dabar yra smagiau ir belieka tobulėti kiekviename susitikime. Privalome pamiršti šį mačą ir laukti kito bei jame tikėtis pergalės.

Komentarai