„Žalgiris“ sieks atlaikyti šturmą mačo pradžioje 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Prieš dvi savaites nudegę Tel Avive, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai stengsis tos pačios klaidos nekartoti Vitorijoje. Šiame Ispanijos mieste žalgiriečiai poryt susikaus su šalies čempione – „Caja Laboral“.

Tai bus ketvirtosios kauniečių Eurolygos rungtynės šį sezoną ir antrosios – išvykoje. Pirmasis blynas svečių arenoje „Žalgiriui“ prisvilo.

Spalio 28-ąją vykusiame mače „Maccabi“ dar pirmajame kėlinyje nutolo 25:11 ir vėliau visą mačą laikė vadžias savo rankose.

Ne ką lengviau bus ir trečiadienį Vitorijoje – „Caja Laboral“ savo aikštėje pralaimi itin retai.

„Jie jau pirmajame kėlinyje stengiasi „užmušti“ varžovus. Tel Avive tas pats pavyko „Maccabi“ komandai, todėl bus labai svarbu atsilaikyti pirmą kėlinį“, – kalbėjo Mantas Kalnietis.

Anot Kauno ekipos įžaidėjo, mače su „Caja Laboral“ svarbų vaidmenį turės gynyba.

„Varžovų labai geri snaiperiai, ketvirti numeriai daug meta iš toli, Davidas Loganas yra stiprus individualiai. Reikės visus stabdyti“, – teigė M.Kalnietis.

Geriausias snaiperis Vitorijos komandoje – 206 cm ūgio Mirza Teletovičius. Jis šį sezoną Eurolygoje jau yra įmetęs 10 tolimų metimų ir pagal šį rodiklį pranoksta visus lygos krepšininkus. Jam neblogai talkina Bradas Olesonas, įmetęs 5 tolimus metimus.

Apskritai, „Caja Laboral“ yra viena geriausiai tritaškius metančių komandų – pagal šį rodiklį ji Eurolygoje užima trečią vietą (38,8% tritaškių).

Praėjusią savaitę ispanai nusileido Maskvos srities „Chimki“, tačiau tada jiems nepadėjo D.Loganas. Prieš „Žalgirį“ amerikietis jau žais.

„Caja Laboral“ žaidžia pagal aiškias sistemas ir vykdo trenerio nurodymus, – varžovus analizavo „Žalgirio“ strategas Aco Petrovičius. – Svarbu pasirengti stabdyti M.Teletovičių ir Stanko Baračą. D.Loganas ir B.Olesonas yra geri krepšininkai, Fernando San Emeterio ir Marcelo Huertas sunkiai sulaikomi prasiveržimuose. Tai labai stipri ekipa“

Po praėjusios savaitės pergalės prieš Gdynės „Asseco Prokom“ kauniečiai šlifavo žaidimo trūkumus.

„Žalgiris“ savaitgalį sutriuškino Vilniaus „Perlą“, tačiau žaidė ne visos sudėties. Traumas patyrę DeJuanas Collinsas ir Aleksandras Čapinas praleido mačą, o pastarasis tikrai nežais Vitorijoje.

Tuo tarpu dar vienas koją susižeidęs krepšininkas – Tomas Delininkaitis – turėtų išbėgti į aikštę.

Kol kas du laimėjimus savo sąskaitoje turintis „Žalgiris“ Vitorijoje tikisi rasti ir atsakymą į klausimą, ar šiemet sugebės žaisti išvykoje.

„Norime ir tikimės, kad nebūsime tik namų komanda, – kalbėjo M.Kalnietis. – Bet kol kas sunku pasakyti.“

Komentarai