„Žalgirio“ treneris gyrė žaidėjų nusiteikimą 0

„BasketNews.lt“ inf.

Nesėkmių seriją išvykoje nutraukęs Kauno „Žalgiris“ tikisi, kad pergalė prieš Vitorijos „Caja Laboral“ padės jiems ateityje. Kauniečiai trečiadienį Vitorijoje laimėjo 92:88 ir įsitvirtino pirmoje Eurolygos A grupės vietoje.

„Atvykome čia įsitikinę, kad jeigu turėsime galimybę kovoti dėl pergalės, kovosime iki pabaigos. Rungtynės dėl to ir laimėjome – nes tikėjome visą mačą, kad galime tai padaryti“, – po dvikovos kalbėjo „Žalgirio“ treneris Aco Petrovičius.

„Noriu pasveikinti savo žaidėjus su atliktu dideliu darbu ir pasidžiaugti jų nusiteikimu, – tęsė „Žalgirio“ treneris. – Mums šis laimėjimas labai svarbus, nes praeityje neiškovodavome daug pergalių. Tikiuosi, kad tai padės mums laimėti rungtynes ateityje.“

Vitorijos klubo strategas Duško Ivanovičius plakė savo komandą dėl nesugebėjimo gintis aukščiausiu lygiu.

„Gynyboje sužaidėme vienas blogiausių rungtynių šį sezoną. Šio vakaro mačas pademonstravo, kad komanda, kuri nesigina, negali laimėti tokio lygio rungtynių, – aiškino D.Ivanovičius. – Varžovų žaidimas baudos aikštelėje buvo dominuojantis ir nors mes prilygome jiems ūgiu, tačiau turėjome daug problemų.“

„Žalgiris“ įtikinamai laimėjo kovą dėl kamuolio – 43:21. Trys „Žalgirio“ aukštaūgiai – Paulius Jankūnas (13 atk. kam.), Travisas Watsonas (7) ir Mirza Begičius (6) sugriebė daugiau kamuolių nei visa varžovų komanda.

„Žinojome, kad susitinkame su stipria komanda, todėl svarbiausia buvo žaisti susikaupus. Kova dėl kamuolių buvo svarbi, bet ne tai svarbiausia. Šis laimėjimas gali palengvinti kovą dėl vietos „Top 16“ ir tuo pačiu galbūt pakels mūsų pasitikėjimą“, – po dvikovos kalbėjo T.Watsonas.

Komentarai