M.Begičius – trečias tarp Eurolygos 4-ojo turo naudingiausių, P.Jankūnas atkovojo daugiausiai kamuolių 0

Ketvirtojo Eurolygos turo statistikos lentelėse figūruoja Kauno „Žalgirio“ krepšininkų vardai ir pavardės. Mirza Begičius pateko į naudingiausių savaitės krepšininkų penketuką, o Paulius Jankūnas ne tik peržengė 1000 Eurolygoje pelnytų taškų ribą, bet ir tapo vienu geriausių kovotojų dėl atšokusių kamuolių.

Rungtynėse Vitorijoje žalgiriečių aukštaūgis M.Begičius surinko 28 naudingumo balus ir kartu su Jonu Mačiuliu iš Milano „Armani Jeans“ bei Radoslavu Nesterovičiumi iš Pirėjo „Olympiacos“ pasidalino 3-5 vietas savaitės naudingiausių žaidėjų penketuke. Buvęs žalgirietis J.Mačiulis su 26 pelnytais taškais taip pat dalinasi 1-2 vietas rezultatyviausių savaitės krepšininkų penkete.

Žaliai-baltų kapitonas Paulius Jankūnas, į „Caja Laboral“ krepšį įmetęs 12 taškų, tapo ketvirtuoju lietuviu, Eurolygoje pelniusiu daugiau nei 1000 taškų. Šiuo metu jo sąskaitoje – 1010 taškų. Be jo šią ribą yra peržengęs žalgirietis Dainius Šalenga bei Marcusas Brownas, kuris yra apskritai rezultatyviausias visų laikų Eurolygos žaidėjas.

Susitikime su ispanais P.Jankūnas pasižymėjo ir kitame statistikos rodiklyje – puolėjas pagirtinai kovojo dėl atšokusių kamuolių, kurių sugriebė net 13. Tai leido šioje statistikos eilutėje ne tik būti savaitės geriausiuoju, bet ir su vidutiniškai aštuoniais atkovotais kamuoliais visoje Eurolygoje šiame sezone užimti antrąją poziciją.

Komentarai