NKL: „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ komanda kluptelėjo Vilniuje 0

Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ komandai nepavyko iškovoti aštuntosios pergalės Nacionalinėje krepšinio lygoje (Smscredit.lt NKL). Šeštadienį kauniečiai sostinėje po itin atkaklios kovos rezultatu 78:86 nusileido KK „Akademija“ krepšininkams.

Susitikimo pradžioje sėkmingas svečių iš laikinosios sostinės žaidimas vilniečiams buvo tarsi neįkandamas riešutėlis. Įpusėjus ketvirčiui Gediminas Žylė sumetė baudas ir padidino žalgiriečių pranašumą iki septynių taškų – 15:8. Tačiau kėlinuko pabaigoje viskas apsivertė aukštyn kojomis – šeimininkai perėmė iniciatyvą, o kauniečiai nepataikė net iš patogių padėčių bei po dešimties minučių pirmavo jau tik tašku – 21:20.

Bene visą antrąjį ketvirtį pirmavo jaunieji žalgiriečiai, kurių pranašumas svyravo tarp trijų ir septynių taškų. Tačiau kėlinuko pabaigoje ir vėl sėkmingiau darbavosi varžovai, perėmę žaidimo kontrolę į savo rankas ir pelnę 10 taškų be atsako. Einant į didžiąją pertrauką vilniečiai buvo priekyje 47:43.

Trečiasis ketvirtis prasidėjo itin nerezultatyviai. Komandos nesugebėjo pasižymėti beveik keturias minutes, o pirmieji tai padarė šeimininkai (51:43). Kauniečiai netruko atsakyti tuo pačiu (45:51), tačiau persverti rezultato šiems niekaip nepavyko. Nepaisant to, prieš lemiamas dešimt minučių KK „Akademijos“ pranašumas buvo labiau simboliškas (62:58), kas žadėjo intriguojantį lemiamą kėlinį.

Paskutinė dvikovos atkarpa vyko permainingai ir nenuspėjamai. Nors vilniečiai vis buvo priekyje, Priito Venes auklėtiniai šiems alsavo į nugarą ir nenuleido rankų. Iki pagrindinio laiko pabaigos likus kiek daugiau nei minutei iš toli pataikė Kasparas Vecvagaras, o ekipas skyrė jau tik trys taškai – 74:77. Deja, visas kauniečių viltis nužudė skirtos dvi nesportinės pražangos, kurias šeimininkai išnaudojo ir iškovojo pergalę rezultatu 86:78.

„Žalgiris-Sabonio mokykla“: E.Ulanovas 19 (8 atk. kam., 4 per. kam.), V.Čižauskas 15 (5 atk. kam., 8 rez. perd.), K.Vecvagars 16 (4/7 trit.), G.Žylė 12, M.Kupšas 4 (6 atk. kam.), V.Čepukaitis 4 (10 atk. kam., 3 blk.), Ž.Skučas 4 (6 atk. kam.), P.Sorokas 2, V.Kariniauskas 2.

KK „Akademija“: K.Alekna 22 (5 atk. kam.), S.Lekys 19, E.Mockevičius 15 (8 atk. kam.), P.Leščinskas 12.

Komentarai