M.Kuzminskas studentų lygoje pelnė 47 taškus 0

Daugkartiniai Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai liko vieninteliai šiame LSKL sezone nepajutę pralaimėjimo kartėlio. Šįkart lyderius į pergalę vedė žalgirietis Mindaugas Kuzminskas – daugiausiai jo pastangomis VDU ekipa išvykoje 106:90 (32:27, 24:19, 24:20, 26:24) nugalėjo Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) atstovus.

M.Kuzminskas pelnė beveik pusę savo komandos taškų – net 47. Kauno „Žalgirio“ žaidėjas aikštėje praleido 37 minutes, pataikė 12 iš 13 dvitaškių, 7 iš 11 tritaškių, atkovojo net 13 kamuolių, perėmė 3 kamuolius  ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, jis neišvengė ir klaidų – suklydo 7 kartus.

„Mums niekaip nepavyko sustabdyti M.Kuzminsko. Tai buvo tarsi jo benefisas aikštėje. Mes nusileidome ūgiu, todėl 29:45 pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. VDU ekipos meistriškumas – kur kas didesnis, tačiau džiaugiuosi, kad vyrai porą kėlinių kovojo apylygiai. Padarėme viską, ką galėjome“, – sakė VPU komandos treneris Algimantas Šatas.

VDU stratego Arūno Juknevičiaus nuomone, jei ne M.Kuzminskas, rungtynės galėjo baigtis ir kitaip.

„Jis reikiamu momentu pažerdavo taiklių metimų: tai iš po krepšio, tai nuo tritaškio linijos. Mindaugas buvo tiesiog užsivedęs. Matyt, jis yra pasiilgęs krepšinio, o galbūt norėjo įrodyti savo vertę. Jam tai pavyko su kaupu ir tuo džiaugiuosi“, – pabrėžė VDU strategas.

VDU: M.Kuzminskas 47 (13 atk. kam.), E.Ulanovas – 17 (7 atk. kam., 8 rez. perd.), A.Drungilas 10 (5 rez. perd.), V.Čepukaitis 8, R.Ringys 8, A.Karbauskas 8.

VPU: D.Tarvydas 29 (6 atk. kam.), R.Sugintas 17 (6 atk. kam.), A.Urbonas 13.

Komentarai