P.Jankūnas: „Khimki“ gali žaisti gerą krepšinį“ 0

Kauno „Žalgirio“ kapitonui Pauliui Jankūnui Maskvos srities „Khimki“ ekipa pažįstama kur kas geriau nei bet kuriam kitam žalgiriečiui. Praėjusį sezoną būtent šiame Rusijos klube kaunietis sudarė smogiamąjį aukštaūgių duetą su kitu Lietuvos krepšinio rinktinės nariu Robertu Javtoku.

Nors vasarą pakito bene pusė „Khimki“ sudėties, rezultatai rodo, jog vienas pajėgiausių Rusijos klubų po truputį atranda savo žaidimą ir tampa vis didesniu galvos skausmu varžovams. Eurolygoje komanda šiuo metu yra iškovojusi dvi pergales ir patyrusi tiek pat nesėkmių. Įveikti Lenkijos ir Ispanijos čempionai – atitinkamai Gdynės „Asseco Prokom“ ir Vitorijos „Caja Laboral“, o dramatiškai nusileista Belgrado „Partizan“ ir Tel Avivo „Maccabi“ komandoms.

Tuo, jog ambicingasis „Khimki“ klubas gali demonstruoti išties gerą krepšinį, neabejoja ir ekipos virtuvę puikiai išmanantis P.Jankūnas.

„Sunku vertinti šių metų „Khimki“. Su jais VTB Vieningojoje lygoje rungtyniavome prieš mėnesį. Tada nebuvo susižaidę nei mes, nei jie. Rusai Kaune tikrai neparodė savo tikrojo veido. Taip, komanda pasikeitė gana stipriai, tačiau nauji žaidėjai – aukštos klasės. Neabejoju, jiems susižaidus ir ėmus geriau suprasti vienas kitą, jie gali demonstruoti gerą krepšinį“, – apie buvusią komandą kalbėjo „Žalgirio“ puolėjas.

Šį sezoną itin pavojingu „Khimki“ ginklu tapo gynėjas Keithas Langfordas, kuris Eurolygoje vidutiniškai renka po 16 taškų, atkovoja po 4,5 kamuolius bei atlieka po tris rezultatyvius perdavimus. Tačiau P.Jankūnas tikina, jog jam tai tikrai nėra staigmena.

„Pernai jis komandoje buvo naujokas, o šiemet tai – jo antri metai. Dirba kartu su tuo pačiu treneriu ir tikrai geriau supranta, ko iš jo laukiama. Tai fiziškai stiprus, geras krepšininkas. Manęs nestebina, jog jis demonstruoja tokį solidų žaidimą“, – apie varžovų lyderį sakė P.Jankūnas.

Palyginus Maskvos srities ekipos praėjusio ir šio sezono priekinę liniją, sunku nepastebėti pokyčių. Visų pirma, į akis krenta tai, jog neliko nei vieno lietuviško akcento, tačiau žalgirietis to nesureikšmino: „Nėra lengva lyginti. Jei jau komanda nusprendė, kad reikia viską keisti, tai, matyt, turėjo tam priežasčių ir galvojo, kad taip darydami stiprina savo sudėtį. Tačiau tegul tokius dalykus geriau vertina specialistai“.

Tiek Rusijos, tiek ir Lietuvos spaudoje pastaruoju metu netyla kalbos, jog trenerio Sergio Scariolo pozicijos – labai netvirtos. Nepaisant to, P.Jankūnas yra tikras – tai eilinės spaudos „antys“.

„Dėl to atleidimo tai tikriausiai Lietuvos sporto žiniasklaida eilinį kartą nesąmones rašo. Galiu pasakyti, jog tai geras, aukšto meistriškumo treneris. Jis moka išsireikalauti ne tik maksimumą, bet ir dar daugiau. Labai reiklus ne tik žaidėjams, bet ir administracijos darbuotojams. Treniruotes galėčiau prilyginti rungtynėms. Visada sudaro didelį spaudimą, priverčia kovoti dėl kiekvieno aikštelės milimetro“, – atviravo krepšininkas.

„Ar skiriasi treniruočių dažnumas Maskvoje ir Kaune? Ne. Viskas, kaip ir ten – prieš rungtynes taip pat daroma viena treniruotė. Tiesa, trenerių štabas ten labai didelis, tačiau tai nereiškia, jog jie sėdi rankas sudėję. Kiek žinau, vienu metu analizuojamos trys rungtynės, vienas treneris po rungtynių parodo krepšininkams klaidas ir t.t.“

Tai, jog „Khimki“ komandai būdingas „bangavimas“, pastebėjo ir žalgirietis: „Dar kai vilkėjau „Khimki“ aprangą, buvo tas pats. Laimėdavome namie, tačiau to pačio nesugebėdavome pakartoti svečiuose. Manau, tai iš dalies būtų galima paaiškinti tuo, jog kiekvieną sezoną ekipa keičiasi iš esmės“.

Vis tik nepaisant visų rusų ambicijų, dėl vieno dalyko kauniečių kapitonas yra tikras – „Žalgiris“ tiesiog privalo iškovoti pergalę.

„Turime tikslą namie nepralaimėti. Kol kas jį sėkmingai vykdome ir, esu tikras, tai pratęsime. Džiugu, jog pavyko iš Vitorijos grįžti su pergale. Tačiau nemanau, jog favoritų statusas mums užkraus kažkokią naštą. Esame profesionalai, žinome, ką reikia daryti, ir atiduosime viską, kad pasiektume pergalę“, – tvirtai kalbėjo P.Jankūnas.

Komentarai