S.Scariolo: „Žalgiris“ yra puikiai organizuota komanda“ (AUDIO) 0

Vėlų trečiadienio vakarą į Lietuvą atvykusi Maskvos srities „Khimki“ komanda Kauno sporto halėje surengė vos vieną treniruotę. Kelionės išvakarėse „Žalgirio radijas“ pakalbino „Khimki“ vyriausiąjį trenerį Sergio Scariolo, kuris mielai sutiko atsakyti į laidos vedėjo Karolio Tiškevičiaus ir „Žalgirio radijo“ gerbėjų klausimus.

Pokalbyje Rusijos vicečempionų treneris atskleidė kiek žalgiriečių norėtų matyti savo komandoje, patikino, kad apmaudus pralaimėjimas Tel Avivo „Maccabi“ praėjusiame Eurolygos ture nepadarė įtakos komandos mikroklimatui, ir įvertino „Žalgirio“ pajėgumą.

– Treneri, kaip vertinate „Khimki“ žaidimą šiame sezone? – „Žalgirio radijas“ paklausė S.Scariolo.
– Mes labai gerai padėjome sezoną iškovodami aštuonias pergales iš eilės Eurolygos kvalifikacijoje ir nacionaliniame čempionate. Tačiau po Tomo Kelačio traumos mūsų žaidimo lygis krito. Buvo pakilimų ir nuosmukių. Mes pralaimėjome keletą mačų labai nedideliais skirtumais ir visuomet paskutinėmis minutėmis. Taip buvo tiek Kaune, tiek Belgrade, tiek ir rungtynėse su „Maccabi“. Manau, kad mūsų fizinė forma šiuo metu yra gera, bet kai kurie žaidėjai iškart po pasaulio čempionato turėjo žaisti Eurolygos kvalifikacinėse varžybose, kurios buvo itin sunkios. Todėl mūsų žaidimo lygis buvo kritęs, bet aš tikiuosi, kad viskas grįš į savo vietas jau artimiausiose varžybose.

– Koks yra komandos mikroklimatas po pralaimėjimo „Maccabi“ komandai paskutinę rungtynių sekundę namuose?
– Sekmadienį mes 20 taškų skirtumu VTB Vieningoje lygoje nugalėjome „Asseco Prokom“, tad greitai atsitiesėme. Tačiau pasibaigus Eurolygos rungtynėms su „Maccabi“ buvome pikti, nes paskutinėmis minutėmis varžovai žaidė nešvariai. Tiesą sakant, mačo pabaigoje buvo du ar trys rungtynių arbitrų sprendimai, kurie buvo nesąžiningi. Bet, žinoma, mes taip pat padarėme keletą klaidų, kurios neleido mums laimėti, tačiau, atvirai kalbant, nebuvome patenkinti rungtynių arbitrų pasirodymu. Be abejonės pradėjome rungtynes labai prastai. Pirmajame kėlinyje buvome pernelyg nerangūs bei susikaustę ir turėjome panaikinti 15 taškų deficitą. Mes tai padarėme, bet tam reikėjo per daug pastangų.

– Treneri, Jūs „Žalgirį“ turėtumėte pažinoti tikrai gerai. Penki žalgiriečiai žaidė Lietuvos rinktinėje, su kuria Jums teko varžytis pasaulio čempionate. Taip pat sezono pradžioje „Khimki“ komanda žaidė Kaune VTB Vieningosios lygos varžybose. Kokį įspūdį Jums palieka „Žalgiris“?
– „Žalgiris“ yra puikiai organizuota komanda. Komandoje yra labai labai labai daug krepšininkų, kurie gali žaisti Eurolygos lygiu. Dauguma jų turi itin daug patirties. Manau, tai labai stipri komanda. Tiek pavieniui, tiek ir kaip vientisa ekipa jie yra labai pavojingi.

– „Žalgirio radijo“ klausytoja Dovilė Jūsų klausia: puolimas ar gynyba?
– Negalime sakyti, kad vienas iš šių komponentų yra svarbesnis už kitą. Jeigu mėgaujiesi žaidimu, turi mėgautis abiem dalykais. Jeigu nori, kad rungtynėse pasisektų, turi dirbti tiek gynyboje, tiek puolime. Man labai sunku pasakyti, kuris svarbiau.

Visą „Žalgirio radijo“ pokalbį su S.Scariolo galite išgirsti ČIA:

Komentarai