P.Vene: „Dublerių komanda – tarsi tarpinė stotelė, keliaujant į aukštesnį lygį“ 0

Praėjusią savaitę Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ komanda, rungtyniaujanti Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), iki sezono pabaigos Utenos „Juventus“ klubui paskolino vieną savo lyderių Vaidą Čepukaitį. Apie šio sprendimo motyvus ir sezono startą Žalgiris.lt papasakojo jaunųjų žalgiriečių treneris Priitas Vene.

– Treneri, kaip vertinate sezono pradžią?, – pasiteiravome P.Venes.
– Galbūt ne visi žaidėjai atsivėrė taip, kaip tikėjomės. Tačiau tai – normalus ritmas. Tokiame amžiuje krepšininkams visada trūksta stabilumo. Kiekvienas turi savų priežasčių. Kas liečia rezultatus, kai kurie pralaimėjimai buvo pernelyg dideli – pavyzdžiui Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ taip pralaimėti neturėjome. Darbas vyksta, vaikinai treniruotėse tikrai nesnaudžia ir laiptelis po laiptelio judame teigiama linkme.

– Sezono įkarštyje Utenos „Juventus“ ekipai buvo paskolintas lyderis V.Čepukaitis. Papasakokite plačiau apie šio sprendimo priežastis.
– Su V.Čepukaičiu individualų darbą pradėjome šių metų balandį. Kai jis prie mūsų prisijungė, Vaidas vis dar turėjo dviejų metų senumo problemų. Tada dėl kojos traumos jam teko praleisti praktiškai visus metus. Jo fizinė kondicija, sakykime atvirai, buvo labai bloga. Tačiau jis visą vasarą aktyviai dirbo pagal individualią programą, ir, kai prasidėjo rungtynės, jam buvo keliami konkretūs tikslai – tiek komandiniame žaidime, tiek ir individualiuose rodikliuose. NKL – tai ne šio krepšininko lygis. Tiesiog turėjo praeiti laiko, kad jis sutvirtėtų, vėl patikėtų savo jėgomis, susigrąžintų gerą sportinę formą. Per šį laiką išaugo ir jo individualus meistriškumas, kuris atsiskleidžia ne tik statistikoje. Dabar jis – geresnis krepšininkas.

– Ar tai kitiems komandos krepšininkams gali būti kaip pavyzdys, jog sunkiu darbu gali sulaukti savojo šanso ir kitame lygyje? Ar yra tikimybė, jog iki sezono pabaigos „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ gretose nematysime dar kelių lyderių?
– Dublerių komanda yra apskritai kaip tarpinė stotelė, keliaujant į aukštesnį lygį, tad atsakymas – teigiamas. Mūsų ekipa yra ta, kuri turi auginti krepšininkus pagrindinei „Žalgirio“ komandai. Šiuo metu „Žalgiris“ yra labai puikiai sukomplektuotas, tačiau po metų ar kitų tie, kurie įrodys savo vertę, tikrai turės galimybę pasibelsti į legendinio klubo duris.

Konkrečių pavardžių nenorėčiau įvardinti, tegul vaikinai dirba, tačiau turime tikrai nemažai gabaus ir talentingo jaunimo. Tiesa, kartais jiems labai trūksta stabilumo. Štai V.Čepukaitis buvo pripažintas mėnesio naudingiausiu NKL krepšininku, o tai – jau stabilumas. Ne veltui pirmose LKL rungtynėse „Juventus“ gretose jis tapo rezultatyviausiu ir bene naudingiausiu žaidėju, o Utenos komanda įveikė „Sakalus“.

Komentarai