M.Pocius: „Iš klaidų Tel Avive pasimokėme“ (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį žais vienas svarbiausių šio sezono Eurolygos rungtynių su Belgrado „Partizan“ ekipa. Pergalė išvykoje žalgiriečius priartintų prie „Top 16“ etapo.

Pirmoje komandų akistatoje Kaune 73:62 triumfavo aikštės šeimininkai, tačiau „Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris Aco Petrovičius teigė, kad savo žiūrovų akivaizdoje daugiau galimybių turės Serbijos čempionai.

„Galima sakyti, kad „Partizan“ bus rungtynių favoritė, nes žais namuose. Šios komandos gerbėjai, kaip ir mūsų ekipos, visada tampa šeštuoju žaidėju. Tačiau mes esame neblogai pasirengę rungtynėms, o aš labai gerai pažįstu „Partizan“, nes esu serbas. Jeigu gerai nusiteiksime ir nepasiduosime spaudimui, turime neblogus šansus nugalėti. Jeigu to nebus – mūsų galimybės menkos“, – tvirtino A.Petrovičius.

Mače su „Partizan“ Lietuvos vicečempionų ekipai visu pajėgumu galės padėti praėjusios savaitės Eurolygos rungtynėse su Maskvos srities „Khimki“ komanda kojos raumenį susimušęs Martynas Pocius.

„Žalgirio“ ekipos gynėjas supranta, kad mačas su „Partizan“ bus svarbiausias iš iki šiol vykusių ir tvirtina, kad žalgiriečiai pasimokė iš klaidų Tel Avive.

Beveik prieš mėnesį Izraelio sostinėje pirmąsias Eurolygos rungtynes išvykoje žaidę „Žalgirio“ krepšininkai jau pirmajame kėlinyje leido varžovams atitrūkti ir patyrė vienintelę nesėkmę šį sezoną. „Maccabi“ iškovojo pergalę 86:70.

– Martynai, ar ketvirtadienį galėsite žaisti visu pajėgumu? – žurnalistai paklausė M.Pociaus.
– Tikiuosi, kad taip. Patemptas raumuo sveiksta, šiandien treniruotėse dirbu jau visa jėga.

– Kokių rungtynių tikitės su „Partizan“ ekipa?
– Treneriai mums jau sakė, kad tai gali būti sunkiausios rungtynės šį sezoną. Belgrade žaisti su „Partizan“ bus labai sunku. Šeštasis jų žaidėjas bus žiūrovai, o namie „Partizan“ ekipa žaidžia dvigubai geriau. Rengsimės jų spaudimui ir norime gerai sužaisti. Šiandien vakare pradėsime nagrinėti jų žaidimą.

– „Partizan“ arenoje krenta net stipriausi Eurolygos klubai. Kaip „Žalgiriui“ reikės žaisti, kad galėtumėte galvoti pergalę?
– Turime eiti į aikštę taip susikaupę, kaip žaidėme Vitorijoje. Visas keturiasdešimt minučių turime neleisti varžovams nė karto pabėgti nuo mūsų, nes pasivyti serbus bus tikrai labai sunku. Viskas priklauso nuo mūsų. Turime nepasiduoti žiūrovų spaudimui ar teisėjų sprendimams.

– „Žalgirio“ komandos treneris Aco Petrovičius yra serbas. Ar dėl to ši dvikova gali būti kiek kitokia, nei kitos?
– Manau, kad tai mums bus pliusas. A.Petrovičius ir jo padėjėjas yra serbai, todėl „Partizan“ ekipą pažįsta labai gerai. Jie žino visas jų gudrybes ir sistemas. Be to su jais šį sezoną jau žaidėme, todėl pasirengti rungtynėms bus lengviau. Manau, kad tai bus mūsų pranašumas ir gerai pasirengsime rungtynėms bei atlaikysime spaudimą.

– Vienas rungtynes pradedate susikaupę, kitas – ne. Nuo ko tai priklauso?
– Manau, kad nebuvome susikaupę tik Tel Avive. Tai buvo pirmos tokios svarbios rungtynės išvykoje. Manau, kad iš šių klaidų pasimokėme ir žinome, kad mačo pradžia yra labai svarbi. Jeigu varžovai pabėga, sugrįžti į rungtynes tampa labai sunku. 

„Žalgirio“ komandos treniruotės vaizdo reportažas:

Komentarai