Žalgirietis A.Milaknis sulaukė savo progos 0

Paulius Garkauskas iš Belgrado, www.DELFI.lt

„Laukiau dienos, kuomet gausiu galimybę parodyti ką galiu“, – šypsosi Kauno „Žalgirio“ gynėjas Artūras Milaknis. 24-erių metų krepšininkas gavęs progą pasireikšti jos nepraleido bei išsikovojo vietą tituluočiausioje Lietuvos ekipoje bei tapo bene didžiausiu šio sezono atradimu. Šį sezoną Eurolygos turnyre A.Milaknis vidutiniškai pelno po 6,4 taško. Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) 195 cm ūgio gynėjo statistika dar geresnė – 9,4 taško.

„Tikėjausi, kad ateis diena kai gausiu rimtesnę galimybę. Man atrodo, kad ta diena atėjo, todėl stengiuosi. Gal ir anksčiau pasitikėjimo savimi netrūko, tik praėjęs sezonas prasidėjo traumomis ir „išsimušiau“ iš ritmo.

Praėjusiais metais komandoje buvo daug žmonių, buvo didelė konkurencija ir reikėjo nemažai laiko užsitarnauti trenerio pasitikėjimą. Taip pat praėjusiame sezone keitėsi treneriai, todėl sezonas buvo sunkus ne tik individualiai, bet ir visai komandai“, – DELFI sakė A.Milaknis.

Iš toli pataikydavo nuo vaikystės

Jau buvęs „Žalgirio“ strategas Rimantas Grigas, vadovavęs komandai 2008-2009 metų sezone, jaunąjį A.Milaknį vadino vienu iš geriausių snaiperių Lietuvoje.

Pats krepšininkas pripažįsta, kad tuomet buvo dar per jaunas išsikovoti žaidimo minučių tuometinėje sudėtyje, kurioje netrūko patyrusių žaidėjų. Tačiau A.Milaknis teigia, kad atakuoti krepšį iš toli jam sekasi jau nuo vaikystės.

„Nuo pat mažų dienų sekdavosi pataikyti. Jau pradėjus lankyti treniruotes žaisdavau toje pozicijoje – dažniausiai 2 ir 3 numeriai būna snaiperiai. Tiesiog dirbau ir viskas išsirutuliojo. Ar tai įgimta? Manau, kad galima ir taip sakyti“, – sako A.Milaknis.

Svarbu ne metimų skaičius, o kokybė

Krepšininkas teigia neprisimenantis, kiek kartų iš eilės taikliai atakavo krepšį. Tačiau, A.Milaknis įsitikinęs, kad tai nėra svarbiausia.

„Galbūt, kai mažas būdavau, paskaičiuodavau, kiek pasisekdavo įmesti. Dabar ne tiek svarbu, kiek įmetu, o kaip įmetu. Tobulinu pačią techniką – greičiau išmetu kamuolį, išmetu po judesio.

Atidirbu žaidybines situacijas. Taip nėra, kad atsistočiau ir skaičiuočiau, kiek įmesiu“, – sako A.Milaknis, krepšinio treniruotes pradėjęs lankyti nuo 11 metų. Beje, prieš tai A.Milaknis porą metų lankė rankinio pratybas.

Snaiperių konkursuose – nesiseka

Nors A.Milaknis pasižymi snaiperio sugebėjimais, jam įvairiuose konkursuose nelabai sekasi.

„Esu dalyvavęs konkursuose, tačiau nelabai aš juos mėgstu ir nelabai man ten sekasi. Esu laimėjęs vienintelį studentų lygos snaiperių konkursą. Esu pora kartų dalyvavęs ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) snaiperių konkursuose, bet visai nepasisekė. Nuo to laiko konkursuose nebedalyvauju“, – teigia A.Milaknis.

Reiktų, kad po gero sezono „Žalgirio“ žaidėjų neišpirktų

Šiais metais „Žalgiris“ užtikrintai rungtyniauja tiek „vietinėse“ lygose, tiek Eurolygoje. Taip pat išskirtinis šių metų Kauno klubo bruožas – vienybė.

„Kiekvienais metais būna kolektyvas – vienais metais galbūt daugiau draugiškesnis, kitais mažiau. Daug priklauso nuo to, kaip dažnai komandoje keičiasi žaidėjai. Šiemet išliko praktiškai visas branduolys nuo praėjusio sezono. Taip pat komandą papildė žaidėjai, kurie jau yra žaidę „Žalgiryje“ – į komandą grįžo Paulius Jankūnas, DC (DeJuanas Collinsas – DELFI).

Tiek jiems buvo lengviau įsilieti į komandą, tiek visam kolektyvui lengviau juos priimti. Svarbu, kad komanda neišsiskirstytų – būna, kad po gerų sezonų išperka žaidėjus ir komandą reikia burti iš naujo. Tuomet atmosfera komandoje nebūna tokia artima“, – įsitikinęs krepšininkas.

Mąsto apie Lietuvos rinktinę, bet dėmesį sutelkia „Žalgiriui“

A.Milaknis teigia norom nenorom pamąstantis apie kitų metų Europos čempionatą. Tačiau krepšininkas neskuba galvoti apie kovą dėl vietos nacionalinėje komandoje. Dabar A.Milaknis koncentruojasi tik „Žalgirio“ kovoms.

„Visi rašo apie tai ir po truputį kyla ažiotažas. Čempionatas vyks Lietuvoje ir viso daug iš jo tikisi. Kol kas nelabai galvoju, ar turiu galimybių patekti į rinktinę.

Dabar svarbiausia „Žalgirio“ sezonas – norisi kuo geriau pasirodyti ir pasiekti kiek įmanoma geresnių rezultatų. Po sezono treneriai spręs, kam sezonas buvo geras ir yra vertas žaisti rinktinėje. Dabar kažką prognozuoti būtų sunku“, – teigia A.Milaknis.

Komentarai