„Žalgiris“ Belgrade: kas liko už kadro (VIDEO) 0

www.DELFI.LT inf.

Praėjusią savaitę Kauno „Žalgiris“ lankėsi Belgrade, kur Eurolygos A grupės rungtynėse susitiko su vietos „Partizan“ ekipa. Visoje Europoje išgarsėję „Partizan“ fanai „Pionir“ arenoje sukėlė tikrą pragarą. Tai žalgiriečiams iš dalies sutrukdė sėkmingai startuoti rungtynėse, tačiau apsipratę su atmosfera kauniečiai sugebėjo skirtumą ištirpdyti.

Finalinė sirena paskelbė šeimininkų pergalę 68:62.

Jau prieš pora valandų apie trečdalis 8 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Pionir“ arenoje buvo užimtos, o netrukus arena jau buvo sausakimša. Arenos prieigas saugojo itin gausios policijos pajėgos, tačiau jokių incidentų neužfiksuota.

Išskirtinis „Partizan“ sirgalių bruožas tas, kad kone 90 proc. žmonių rungtynes stebi stovėdami bei kartu su ištikimiausiais sirgaliais traukia dainas bei skanduotes. Ir taip visas rungtynes – pailsėti serbai sau leidžia tik pertraukėlių tarp kėlinių metu.

Taip pat pertraukėlės išnaudojamos ir parūkymui. Tiesiog pačioje arenoje. Per kelis metrus nuo rūkalių stovintis apsaugos darbuotojas net nesiruošia sudrausminti žiūrovų – akivaizdu, kad toks elgesys „Pionir“ arenoje įprastas. To pasekmė – tirštas dūmų kamuolys arenos palubėje dar neįpusėjus rungtynėms.

DELFI.TV siūlo prisiminti „Žalgirio“ išvyką į Belgradą – žalgiriečių kelionės akimirkos, epizodai iš treniruotės, komentarai apie atmosferą „Pionir“ arenoje.

// //

Komentarai